Як зробити Мариновані помідори з часником на зиму в 1,2,3 літрових банках простий рецепт.
Інгредієнти
на 3 літрову банку:⠀
🔹помідори 2 кг;⠀
🔹часник – 1 шт.;
🔹1 лавровий лист;⠀
🔹2 ч. л. чорного перцю горошком;⠀
🔹6 ст. л. цукру;⠀
🔹6 ч. л. солі;⠀
🔹60 мл 9% оцту.
⠀
2 літрову банку:⠀
🔹4 ст. л. цукру;⠀
🔹4 ч. л. солі;⠀
🔹40 мл 9% оцту.
на 1 літрову банку:⠀
🔹2 ст. л. цукру;⠀
🔹2 ч. л. солі;⠀
🔹20 мл. 9% оцту.
Мариновані помідори з часником на зиму в 1,2,3 літрових банках покроковий рецепт
1. В стерилізовані банки викласти спеції, зубчики часнику порізати навпіл; ⠀ Укладаємо в банки помідори. ⠀
2. Насипаємо в кожну банку сіль, цукор, заливаємо банки окропом до самого верху, накриваємо капроновою кришкою і перевертаємо пару раз, щоб сіль і цукор растворились.
3. Потім накриваємо кришечками і даємо постояти 30 хвилин, щоб помідори добре прогрілися;⠀
4. Потім зливаємо воду в каструлю, додаємо оцет, кип’ятимо розсіл і заливаємо гарячим маринадом помідори добре під горлечко і закатуємо;⠀ ⠀ Бутлі перевернути і вкрити ковдрою на добу.⠀ ⠀