Мариновані сливи на зиму з цукром, лимоном і імбиром

Мариновані сливи на зиму з цукром, лимоном і імбиром у банках простий рецепт. …а сливи – вогонь 🔥 Пряні, ароматні, пікантні і незвичайні ❤️ Можна не стерилізувати, тоді просто приготувати до моменту стерилізації, покласти в баночки і холодильник, вони швидко закінчуються.

Інгредієнти

Сливи 3 кг
Цукор 1,5 кг
Вода 400мл
Лимон 1 шт
Кориця 2 палички
Імбир 70г
Кардамон 1чл
Оцет винний (яблучний або звичайний) 700мл 5%

Мариновані сливи на зиму з цукром, лимоном і імбиром покроковий рецепт

1. Сливи помити, зробити наколи дерев’яною шпажкою в декількох местах.

2. Сироп: цукор розчинити у теплій воді, додати кардамон, корицю, розрізати лимон на 4 частини, оцет, імбир почистити, нарізати пластинками, довести до кипіння, зняти з вогню і дати маринаду остыть.
3. Залити сливи маринадом і залишити на три дні в кімнаті, зверху покласти тарілку, щоб сливи не спливали. Через три дні злити маринад, довести до кипіння, остудити, вилити у сливи і залишити на 24 часа.

4. Злити маринад, довести до кипіння, опустити в нього сливи по кілька штук і відразу закладати в банки.
5. Загуслим сиропом залити плоди. Дати охолонути, щільно закрити кришками. Прекрасний незвичайний гарнір до м’яса готовий. Або просто так можна есть.

6. А маринад потім використовувати, щоб м’ясо або птицю маринувати перед жаркой.

Відео рецепт 👇