Як зробити смачний Меренговый рулет домашній з кремом в духовці рецепт простий 🍓 Хочеться сказати вам, що це дуже просто готується.
Інгредієнти
200г білків (6 білків великих яєць)
100г цукрової пудри
Щіпка солі
1 ст. л. лимонного соку
Щіпка солі
Горіхи 50г (мигдаль, фісташки … будь-які)
Для крему:
Вершки 33% 150мл
Крем-чіз 250г
Цукрова пудра на смак (~50г)
Меренговый рулет домашній з кремом в духовці покроковий рецепт
1. Включаємо духовку на 150 градусів. Дістаємо ідеально суху і чисту миску, акуратно відокремлюємо білки (кімнатної t) від жовтків, додаємо цукрову пудру і збиваємо. Під час збивання додаємо дрібку солі і трохи лимонного соку. Збивати потрібно не менше 10 хвилин, стійких до пиков.
2. Це коли перевертаєш миску, а звідти нічого не вивалиться точно. Тепер беремо деко застеляємо пергаментним папером. Важливо, щоб папір був силіконізований, на упаковці так і написано, що змащувати нічим не треба. Або підійде силіконовий килимок. Викладаємо отриману масу і розрівнюємо ее.
3. Відправляємо в заздалегідь розігріту духовку до 150 градусів на 25-30 хвилин. В процесі повинна утворитися м’яка, хрустка скориночка. Як буде готове, витягуємо її і перевертаємо на папір, акуратно прибираємо пергамент. Поки остигає робимо крем. Холодні вершки починаємо збивати. Додаємо кремчиз (або маскарпоне) і цукрову пудру, збиваємо до повного загустения.
4. Змащуємо остиглу меренгу, додаємо різні фрукти. Ми додали лохину і горіхи. Можна додати банан. Потім акуратно згортаємо рулет за допомогою паперу. Прикрашаємо зверху ягідками. Прибираємо на 15 хвилин у холодильник, прикрашаємо ягодами і наливаємо смачний чай.
Відео рецепт 👇