Як зробити Меренговый рулет з фруктами і ягодами простий рецепт. Кілька простих правил, дотримуючись яких, ваші білки завжди взобьются до потрібного стану-густої піни. Яйця повинні бути свіжі, дивіться дати. Ідеально 5-7 днів з моменту виробництва.
Вся посуд і міксер, яким ми будемо збивати повинні бути ідеально сухими. Не можна збивати дерев’яною і пластмасовій посуді, т. к. після миття, навіть з використанням засобів до миття посуду, можливо залишається жирна плівка.
Не допускаємо потрапляння жовтка, коли поділяємо жовток від білка. Починаємо збивати на маленьких обертах і обов’язково додати дрібку солі перед початком збивання, через пару хвилин збивання швидкість збільшуємо і тільки тоді коли білки побіліють і збільшитися в об’ємі засипаємо цукор або цукрову пудру.
Вся посуд і міксер, яким ми будемо збивати повинні бути ідеально сухими. Не можна збивати дерев’яною і пластмасовій посуді, т. к. після миття, навіть з використанням засобів до миття посуду, можливо залишається жирна плівка.
Не допускаємо потрапляння жовтка, коли поділяємо жовток від білка. Починаємо збивати на маленьких обертах і обов’язково додати дрібку солі перед початком збивання, через пару хвилин збивання швидкість збільшуємо і тільки тоді коли білки побіліють і збільшитися в об’ємі засипаємо цукор або цукрову пудру.
Інгредієнти
білок – 6 яєць
цукор – 250 гр
крохмаль – 1 ст. л.
сіль-щіпка
КРЕМ
вершково-сирний сир – 250гр
вершки – 150гр.
цукрова пудра – 70-100гр
ягода або фрукти (полуниця, малина, чорниця, голубика) – 200-250 гр
Меренговый рулет з фруктами і ягодами покроковий рецепт
1. Акуратно від’єднати білки від жовтків. Починаємо збивати білки з дрібкою солі на маленькій швидкості, поступово збільшуючи. Коли в білках з’явитися багато бульбашок , починайте додавати по чайній ложці цукор. Після того, як додасте весь цукор, на інтенсивній швидкості збиваємо 10 хвилин, білки повинні тримати форму як на відео. – у збиті білки додати крохмаль і акуратно перемішати, але ні в якому разі більше не збивати. – розігріваємо духовку до 150 градусів .
2. Застеляємо деко папером для випічки, готової меренгу викласти і розрівняти. – випікати в заздалегідь розігрітій духовці 45 хвилин . Як перевірити готовність, акуратно пальцем натисніть на корж, він повинен в цьому місці тріснути, а всередині бути не сирим. – готовий корж вийміть з духовки і відразу накрийте рушником або пергаментом і перевернем.
3. Поки корж остигає, займеться кремом . – Додаємо вершки, додаємо вершковий сир і сах пудру і добре збиваємо крем повинен бути пишним і однорідним. – готовий крем наносимо на остиглий корж рівномірним шаром, прикрашаємо ягодами. Потім починаємо згортати рулет по широкій стороні. – зверху прикрашаємо залишилися кремом і ягодами і прибираємо в холодильник на 30 минут.
Відео рецепт 👇