Як зробити Меренговый торт Павлова з полуницею рецепт простий і швидкий. Чому майже Павлова? У класичному рецепті додається велика кількість цукру, меренга стає дуже щільною, майже як на безе. І також режим випічки 80 градусів, корж сушиться, а не випікається. Я полегшила наше Павлову меншою кількістю цукру і зробила суфле як для меренгового рулету. Результат – ІДЕАЛЬНО😍
Інгредієнти
Меренга:
200 грам білка
200 грам цукру
2 столові ложки крохмалю
Крем:
300 грам вершків 33%
70 грам пудри
Меренговый торт Павлова з полуницею покроковий рецепт
1. Меренга: У білки додати весь цукор, збити до щільних пік (якщо перевертаєте чашу , то вони залишаються на місці , не випадають і не їздять) Білки можна як кімнатної температури, так і з холодильника, принципової різниці немає. Додати крохмаль і акуратно перемішати лопаткою Духовку розігріти до – 140 градусов.
2. Краще використовувати дуже гарну папір для випічки, тефлоновий килимок або силіконовий (за 99 р відмінний продається в фікс прайс), так наш ніжний корж легко відійде після. Викладаємо ложкою/лопаткою як зручно у вигляді кола на килимок, бока також згладжуємо лопаткою. Діаметр мого торта 20 див. Випікати 40-50 минут.
3. найважливіша особливість: корж зросте в розмірі, але потім осяде і буде початкового розміру. Не потрібно чекати сухого безе по краях, це не класична Павлова . На виході у нас чисто м’яке суфле. Може злегка тріснути зверху, це не страшно , там буде крем.
4. Крем: Вершки повинні бути добре охолодженими. Всипати пудру і почати збивати на мінімальній швидкості (вершки не люблять відразу великих швидкостей), поступово додавати швидкість. Натуральні вершки збиваються довго, і за підсумком це не супер щільний крем, але дуже смачний , як м’який подививший пломбір. Викладаємо зверху на наш корж ложкою крем, сильніше він застигне в холодильнику. Прикрашаємо будь-якими ягодами за Вашим бажанням. Це правда мій самий улюблений торт на даний момент . Він не важкий, без сирного крему, смачніше меренгового рулету і класичної Павлови. Обов’язково готувати для близьких
5. Торт охолодити 2 години і подавати , через 5-6 годин через зіткнення вершкового крему і білків буде виділятися волога . Це нормально. Для подачі можна почати готувати за 4 часа.