Міні круасани з листкового тіста

МІНІ-КРУАСАНИ ЗАМІСТЬ ПЛАСТІВЦІВ НА СНІДАНОК 🥐 Повітряні всередині… хрусткі зовні… вони виходять, як пластівці, які можна їсти з молоком або йогуртом. Як зробити Міні круасани з листкового тіста рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

(на 56 шт.):

225 г листкового тіста
75 мл води
75 г цукру
1 яйце

Міні круасани з листкового тіста покроковий рецепт

1. Спочатку приготуємо сироп: у сотейнику з’єднуємо воду і цукор, доводимо до кипіння і варимо 3-4 хвилини. Даємо охолонути. ⠀ Для міні-круасанів: розморожуємо листкове тісто і розгортаємо в прямокутник довжиною ~ 35 см, шириною ~ 20 см, а завтовшки ~ 2 мм. Нарізаємо на 7 смужок шириною ~ 5 см і довжиною ~ по 10 см.

2. Кожну смужку розрізаємо на 4 частини і потім кожну частину навпіл на трикутнички, як на відео. Кожен трикутник звертаємо в круассанчик (за необхідності, можна змастити тісто водою, щоб воно краще «склеювалося»).

3. Викладаємо їх на деко, застелений пергаментним папером. Змащуємо збитим яйцем і випікаємо в розігрітій до 190 градусів духовці ~ 20 хвилин (до золотистого кольору). Виймаємо міні-круасани з духовки, занурюємо в сироп і повертаємо на деко. Випікаємо ще 5 хвилин!