Міні-штоллени – німецька різдвяна випічка, ароматна і повітряна, найкраще додаткові до святкового чаювання і до різдвяних подарунків. Набагато смачніше через добу після випічки.
Інгредієнти
В 100 г – 362 ккал
Вихід – 25-26 штук
Горіхи – 50 г
Родзинки – 50 р
Цукати – 50 г
Масло вершкове 82% – 150 г
Цукор – 100 г
Яйця – 1 штука (50 м без шкаралупи)
Сир 0 %- 200 р
Цедра середнього лимона
Ванільний цукор – 10 г
Ром – 35 г замінити чаєм або апельсиновим соком
Борошно пшеничне – 300 г
Розпушувач – 6 р
Сіль – 1 г
Цукрова пудра для декору – 40-60 г
Міні штоллени покроковий рецепт
1. Промитий і обсушенный родзинки залити ромом або чаєм. Залишити на 12-24 години. Просіяне борошно змішати з сіллю і розпушувачем, перемішати. Знежирений сир з’єднати з м’яким вершковим маслом, яйцем, лимонною цедрою, ванільним цукром і звичайним цукром. Подрібнити блендером в максимально однорідну массу.
2. У два прийоми додати борошняну суміш і перемішати лопаткою або руками. Додати родзинки з залишками рома. Додати обсмажений і нарізаний фундук і цукати з апельсинових кірок. Заготовки зручніше формувати за допомогою ложки для морозива, надати їм довгасту форму і Викласти на папері з антипригарним шаром на відстані один від друга.
3. Випікати в розігрітій до 180°С духовці на середньому рівні без конвенції 20-30 хвилин до золотистого кольору. Злегка остудити на решітці і теплі заготовки покрити цукровою пудрою, можна попередньо змастити розтопленим вершковим маслом.
4. Повністю остудити. Така випічка ідеально підходить в якості солодкого подарунка до свят, смачніше через добу після випічки. Зберігати в закритому контейнері при кімнатній температурі недели.