Міні штоллени сирні

Як смачно зробити Міні штоллени сирні простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Сирне печиво «Міні-штоллени». Сказати, що це смачно-це нічого не сказати

Інгредієнти

Начинка:
Родзинки-50г
Вишня в’ялена 50г
Сік яблучний або виноградний 25г
Ром або кальвадос 15г
Цедра 3-4 апельсинів середнього розміру
Цукор 5г
Мигдаль подрібнений (велика крихта) 100г

Тісто:
вершкове Масло-100г
Цукор-100г
Сіль 1г
Сир 9% 150г (віджати, якщо дуже вологий)
Борошно 300г
Мікс спецій за смаком (кориця, гвоздика, мускатний горіх) 1г
Розпушувач 5г
Марципан 100г (*)

Для готового печива:
вершкове Масло-80г
Цукрова пудра 120гр

Міні штоллени сирні покроковий рецепт

1. Родзинки і вишню (якщо дуже великі або довгі, попередньо порізати на шматочки 2-3 мм), викласти в миску, перемішати. Залити підігрітим до 40°з соком. Додати алкоголь. Накрити кришкою, настояти протягом години. Цедру натерти з апельсинів дрібної теркою, змішати з цукром, дати підсохнути. Олію довести до кімнатної температури, викласти в чашу міксера, додати цукор і сіль. Збити насадкою Віночок протягом 2-3 хв. до пишноти й посвітління. (Змінити насадку на Весло, додати сир і цедру, змішати на середній швидкості до однородности.

2. Борошно, розпушувач і спеції змішати і просіяти. Додати в тісто, знову перемішати до об’єднання борошна. Марципан натерти на дрібній тертці, додати в тісто разом з підготовленими сухофруктами і мигдалем. Перемішати протягом хвилини, якщо тісто після замісу «розсипається», додати 1-2 ч. л. соку від замочування. Якщо тісто однорідне і пластичне, не додавати! Швидко домесить вручну, обернути тісто плівкою і прибрати на годину в холодильник. Духовку розігріти до 180°с (Конвекція). Деко прокласти килимком або тефлоновим листом.

3. Охолоджене тісто розділити на шматочки, -30-35г. Кожен шматочок злегка вимісити руками і розплющити в невеликий овал. Скрутити в трубочку, зліпити краю у форму штоллен. Викласти на деко на відстані 4-5 см один від одного. Випікати 13-15 хв. до зарум’янювання. Витягти з духовки, відразу рясно змастити розтопленим вершковим маслом і пересипати цукровою пудрою через сито. Залишити при кімнатній температурі на 12-24 години. Остаточно і дуже щедро обваляти в цукровій пудрі. Я як завжди імпровізувала на ходу ( мікс із сухофруктів, дроблене горіхове асорті)