Швидкий легкий літній супчик Місосіру. Найчастіше його готують на бульйоні з сухого порошку Дасі (його потрібно просто розчинити у воді). Це швидко і просто. Але, може бути і такий, веганські варіант, на овочевому відварі. Тому що основна відмітна особливість супу Місосіру – це не бульйон, а паста Місо. Як зробити смачний Місосіру суп овочевий з грибами, тофу, кабачком і пастою місо рецепт простий. Ось її обов’язково потрібно купити. Не тільки для цього супу, вона чудово доповнює багато страви. Але потрібно враховувати, що варіння місо змінює його смак, і його краще додавати в тепле, вже готову страву. Ще я додала цей суп трохи готової локшини, щоб зробити його ситніше, але більш автентичним буде картопля.
Інгредієнти
Для відвару:
1 літр води
1 цибулина
1 морква
Шматочок комбу
Для супу:
Кілька суцвіть цвітної капусти або брокколі
150 г смажених грибів
150 г тофу
Половинка невеликого кабачки або цукіні
За бажанням жменю відварених кукурудзяних зерен або зелений горошок
1 ст. л. пасти місо
Місосіру суп овочевий з грибами, тофу, кабачком і пастою місо покроковий рецепт
1. Довести до кипіння воду з нарізаними скибочками цибулею, морквою, і всім, чого не шкода (стебла зелені/зелена частина цибулі порею/ніжки грибів/бадилля/щільні частини цвітної капусти або брокколі, всякі чисті обрізки.. ) Проварити на слабкому вогні кілька хвилин, додати комбу і залишити під кришкою настоятися 1-2 години. Процедить.
2. Довести відвар до кипіння, додати шматочки кольорової капусти, шматочки кабачка, інші подрібнені овочі за смаком, довести їх до готовності. Зняти з вогню. Додати обсмажені гриби, шматочки тофу. Посолити і залишити на кілька минут.
3. Відлити невелику кількість теплого бульйону і розвести в ньому пасту місо, ретельно перемішати і процідити через сито назад в каструлю.
Перемішати, подавати посипавши подрібненою кінзою, смужками норі, побризкати кунжутною маслом.
Перемішати, подавати посипавши подрібненою кінзою, смужками норі, побризкати кунжутною маслом.