Білоруський суп холодник з буряка, огірків та яєць на йогурті

Ідеальне страви для літньої спеки-білоруський холодник. Готуємо смачний Білоруський суп холодник з буряка, огірків та яєць на йогурті простий рецепт.
Готую кожен рік, всім дуже подобається. Цим рецептом поділилася моя подруга з Білорусі, за що я їй дуже вдячна.

Інгредієнти

Буряк-300 р.;
Огірки-200 р.;
Яйця-3 шт.;
Укрок-1/2 пучка;
Йогурт (несолодкий)-200 р.;
Вода (приблизно 300 мл);
Сіль;
Перець

Білоруський суп холодник з буряка, огірків та яєць на йогурті покроковий рецепт

1. Яйця і буряк відварюємо. Яйця дрібно порубати ножем Огірки тремо на крупній тертці. Буряк очищаємо і теж тремо на крупній тертці. Кріп дрібно ріжемо. Можна додати зелений лук при желании.

2. Все відправляємо у велику ємність. Додаємо несолодкий йогурт. Для смаку іноді я додаю ложечку майонезу.😉 Солимо, перчимо. Перемішуємо. Після чого вливаємо воду.

3. Консистенція повинна бути рідкою, але і не густий. Кількість води регулюйте самі. Я використовувала 2 ст. води по 150 мл Залишаємо на 40 хвилин у холодильник настоятися. Подавати зі сметаной.

Відео рецепт 👇