Налисники з сиром та вишнями простий рецепт. Рецепт універсальний. В його основі — тоненькі млинці, які можна спекти просто так або доповнити улюбленою начинкою. І головний секрет — готувати з любов’ю, теплотою
Інгредієнти
Для млинців:
— молоко 3,2–4% — 250 мл
— кефір 2,5% — 250 мл
— курячі яйця — 1 шт.
— цукор — 30 г
— сіль — 1 дрібка
— борошно пшеничне — 180 г
— сода — 1/3 ч. л.
— рослинна олія — 30 мл
⠀
Для сирної начинки:
— сир 9% — 400 р
— сметана 20 % — 100 р
— цукор — 30 г
⠀
Для вишні:
— вишня заморожена — 200 г
— цукор — 50 г
— вода — 30 мл
— кукурудзяний крохмаль — 1 ст. л.
⠀
Додатково:
— вершкове масло 82,5% — 50 г
— цукрова пудра
Млинці з сиром та вишнями покроковий рецепт
1. Молоко злегка підігрійте. У глибоку миску налийте кефір, додайте яйце, цукор і сіль, перемішайте віночком. Додайте борошно і перемішайте до однорідної консистенції. Тепле молоко змішайте з содою і вливайте тонкою цівкою, продовжуючи помішувати. В кінці додайте рослинне масло, перемішайте і залиште на 30 минут.
2. Тісто загусне. Для сирної начинки розітріть сир з цукром і сметаною. Для вишневого конфітюру заморожену вишню перекладіть в сотейник, додайте цукор і трохи води. Поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння і варіть ще 2-3 минуты.
3. Розведіть крохмаль водою або соком від вишні і додайте в сотейник, варіть ще хвилину до загустіння. Потім перекладіть в ємність і остудіть. Млинці випікати на звичній для вас сковороде.
4. Кожен змащувати вершковим маслом. На кожен млинець викласти начинку і загорніть. Посипте цукровою пудрою. ⠀ Кожен млинець можна ще обсмажити на сковороді, буде ще смачніше!
Відео рецепт 👇