Як зробити Морквяний бенто торт маленький рецепт простий 🍁 Настала золота осінь, яка відразу надихає готувати що-небудь затишне, пряне і тепле…як щодо трендового міні-тортика в корисному варіанті, та ще й морквяного? Зберігайте, вам сподобається!
Інгредієнти
КБЖУ на 100 гр: 270/7/23/13
Бісквіт (10-12 см)
▪️Морква -100 гр
▪️Яйця — 2 шт.
▪️Сах/зам за смаком (у мене эритрит+стевія 25 гр)
▪️Борошно ц/з пшеничне — 70 гр+розпушувач 1 ч. л
▪️Будь-які горіхи — 25 гр
▪️Оливкова олія рафінована — 50 гр
▪️Сік апельсина — 30 гр і цедра
▪️Кориця і мускатний горіх 1/3 ч. л
⠀
Крем:
▪️Білий шоколад без цукру (НЕ пористий!) — 150 гр
▪️Сметана 20% — 200 гр
⠀
Для просочення мед або сироп (топінамбуру, агави, кокосовий, цикорію і т п)
Морквяний бенто торт маленький покроковий рецепт
1. Для бісквіта відокремити білки від жовтків. До натертої на дрібній тертці моркви додати жовтки, цедру і сік апельсина, масло, прянощі, сах/заступник і перемішати. В окремій ємності збити білки з дрібкою солі. ⠀ Вмішати частина білків в морквяну масу, просіяти борошно з розпушувачем, ще раз перемешать.
2. Ввести другу частину білків і акуратно перемішати лопаткою до однорідності. Вилити тісто в підготовлену кільце (можна 2 см, а потім обрізати, можна 2 по 10 см) і випікати близько 30 хв при 180*. Остудити, прибрати в плівку і в холод на кілька годин. ⠀ Для крему розтопити білий шоколад, дати йому охолонути до 25* примерно.
3. Поступово збиваючи холодну сметану, вливати білий шоколад. На максимальних оборотах міксера збивати крем ще 2-3 хвилини, поки він не загусне. Можна накрити плівкою і прибрати на ніч для більшої стабілізації. ⠀ Зібрати тортик, чергуючи крем, корж і просочення. Крему внутрішньо не шкодуйте. ⠀
4. Вирівняйте торт, приберіть в холод ще на пару годин, прикрасьте за бажанням і подавайте в бенто-боксі. З’їдається відразу! ⠀ Поради: можете всередину ще покласти солону карамель з горішками, горіхову пасту, апельсиновий конфітюр, буде дуже смачно! Якщо хочете більш низькокалорійний тортик, зробіть сирний крем☺️
Відео рецепт 👇