Муссовые паски з апельсиновим сиропом рецепт простий. Сирний, паннетоне, краффин вже були. Чому б не пофантазувати і не зробити щось зовсім нове? Це не стільки паска, скільки дуже смачне муссовое тістечко 😋 Поєднання насиченого ванільного мусу і найніжнішого карамельного, обволікаючу смачну ромову бабу🍷 А зверху все це пишність вкрите хрусткою шапочкою з білого шоколаду.
Інгредієнти
Для тесту:
Борошно 300 г
Дріжджі сухі 6 р
Цукор 30 г
Сіль 6 р
130 мл молока
Цедра 1 апельсина і 1 лимона
Яйця 225 г
масло Вершкове 70 г
Стручок ванілі 1 шт
Для сиропу:
Вода 500 г
Цукор 200 р
Апельсин 1 шт.
Лимон 1 шт.
Ваніль 1 стручок (залишився від тесту)
Ром 50-70 г або ароматизатор
Для карамельного мусу:
Карамельний шоколад 200 р.
Вершки 33% 300 р.
Желатин 15 р.
Ванільний мус:
Вершки 33% 300 р
Желатин 10 р
Сирний сир 150 г
Ванільна паста
Муссовые паски з апельсиновим сиропом покроковий рецепт
1. Для тіста:
1. Борошно просіяти, змішати з сіллю, цукром і цедрою.
2. Дріжджі розвести в теплому молоці і залишити на 10 хвилин.
3. Додати яйця і молоко до сухих інгредієнтів, потім розтоплене вершкове масло і місити 7-10 хвилин за допомогою міксера до еластичності тіста.
4. Тісто перекласти в кондитерський мішок і заповнити формочки на 1/3. Залишити в теплому місці підходити – тісто має збільшитися в 2 рази.
5. Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці 20-30 хвилин. Час залежить від вашої духовки. Баби повинні бути досить румяными.
1. Борошно просіяти, змішати з сіллю, цукром і цедрою.
2. Дріжджі розвести в теплому молоці і залишити на 10 хвилин.
3. Додати яйця і молоко до сухих інгредієнтів, потім розтоплене вершкове масло і місити 7-10 хвилин за допомогою міксера до еластичності тіста.
4. Тісто перекласти в кондитерський мішок і заповнити формочки на 1/3. Залишити в теплому місці підходити – тісто має збільшитися в 2 рази.
5. Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці 20-30 хвилин. Час залежить від вашої духовки. Баби повинні бути досить румяными.
2. Для сиропу:
1. У сотейнику змішати воду, цукор.
2. Стручок ванілі залишився від тіста додаємо в сироп.
3. Лимон і апельсин нарізати великими шматочками і скласти в сотейник.
4. Нагрівати на невеликому вогні градусів до 70, не кип’ятити! Залишити остигати (краще на ніч). Остиглий сироп процідити через велике сито і додати ром або отдушку.
5. Гарячі баби складаємо в сироп сиропом. Залишаємо на 10 хвилин, щоб вони добре пропитались.
1. У сотейнику змішати воду, цукор.
2. Стручок ванілі залишився від тіста додаємо в сироп.
3. Лимон і апельсин нарізати великими шматочками і скласти в сотейник.
4. Нагрівати на невеликому вогні градусів до 70, не кип’ятити! Залишити остигати (краще на ніч). Остиглий сироп процідити через велике сито і додати ром або отдушку.
5. Гарячі баби складаємо в сироп сиропом. Залишаємо на 10 хвилин, щоб вони добре пропитались.
3. Для карамельного мусу:
1. Желатин замочити в крижаній воді.
2. 100 г вершків нагріти до кипіння, зняти з вогню. Додати набряклий желатин.
3. Вилити на шоколад вершки з желатином, почекати пару хвилин. Перемішати.
4. Вершки збити до консистенції підталого морозива.
5. Акуратно ввести вершки, перемішуючи знизу вгору.
6. Заповнити мусом формочки наполовину, і втопити в мусі ромові баби.
7. Заморозить.
1. Желатин замочити в крижаній воді.
2. 100 г вершків нагріти до кипіння, зняти з вогню. Додати набряклий желатин.
3. Вилити на шоколад вершки з желатином, почекати пару хвилин. Перемішати.
4. Вершки збити до консистенції підталого морозива.
5. Акуратно ввести вершки, перемішуючи знизу вгору.
6. Заповнити мусом формочки наполовину, і втопити в мусі ромові баби.
7. Заморозить.
4. Ванільний мус:
1. Желатин замочити в крижаній воді.
2. 100 г вершків нагріти з ванільною пастою до кипіння. Додати набряклий желатин.
3. Додати гарячу суміш в сир, добре перемішати.
4. Вершки збити. Акуратно вмішати збиті вершки в сирну суміш.
5. Заповніть мусом формочки – це буде шапочка паски.
6. Прикріпіть до шапочці заготовку з карамельного мусу.
7. Заморозити.
Заморожені заготовки занурити в шоколад і покрити велюром. Зверху покрити білим шоколадом і прикрасити орехами.
1. Желатин замочити в крижаній воді.
2. 100 г вершків нагріти з ванільною пастою до кипіння. Додати набряклий желатин.
3. Додати гарячу суміш в сир, добре перемішати.
4. Вершки збити. Акуратно вмішати збиті вершки в сирну суміш.
5. Заповніть мусом формочки – це буде шапочка паски.
6. Прикріпіть до шапочці заготовку з карамельного мусу.
7. Заморозити.
Заморожені заготовки занурити в шоколад і покрити велюром. Зверху покрити білим шоколадом і прикрасити орехами.