Муссовые тістечка гарбузове пряні у формі гарбуза простий рецепт 🎃 Сьогодні ми до вас з рецептом осінніх тістечок! Мус з гарбузом і спеціями, серцевина зі смаком лісового горіха, гарбузовий горіховий бісквіт і хрусткий шар з вибуховою карамеллю.
Інгредієнти
Для коржа:
Цукор 100 р
Рослинне масло без запаху 30 р
Йогурт 30 р
Яйце С1 1 шт
Цедра апельсина
Борошно пшеничне 125 р
Розпушувач 5 р.
Мелена кориця 3 р
Мелений мускатний горіх 3 р
Сіль 1 г
Натертий гарбуз 130 р
Для начинки:
Вершки 35% 200 р
Паста Tomer “лісовий горіх” 40 р
Желатин 4 р
Хрусткий шар:
Молочний шоколад 30 р
Паста “лісовий горіх” 30 р
Вибухова карамель 10 р
Для мусу:
Гарбузове пюре 200 г
Вершки 35% 200 р
Кориця 2 р
Мускатний горіх 2 р
Цукор 50 г
Цедра 1 апельсина
Желатин-4 г
Муссовые тістечка гарбузове пряні у формі гарбуза покроковий рецепт
1. Для коржа:
1. Духовку розігріти до 180 градусів.
2. Гарбуз натерти на середній тертці. Зняти цедру апельсина, не зачіпаючи білий шар.
3. Яйця збити з цукром до пишності, маса повинна збільшитися в 2 рази і посвітліти.
4. Борошно просіяти, додати мускатний горіх, корицю, розпушувач, ваніль і сіль.
5. Додати в яйця половину сухих інгредієнтів, акуратно лопаткою знизу вгору перемішати.
6. Додати йогурт і рослинне масло. Перемішати.
7. Додати сухі інгредієнти, гарбуз і цедру. Швидко, але акуратно вмішати в тісто.
8. Розподілити тісто на деко.
9. Випікати до золотистої скоринки. Дістати з духовки і остудить.
1. Духовку розігріти до 180 градусів.
2. Гарбуз натерти на середній тертці. Зняти цедру апельсина, не зачіпаючи білий шар.
3. Яйця збити з цукром до пишності, маса повинна збільшитися в 2 рази і посвітліти.
4. Борошно просіяти, додати мускатний горіх, корицю, розпушувач, ваніль і сіль.
5. Додати в яйця половину сухих інгредієнтів, акуратно лопаткою знизу вгору перемішати.
6. Додати йогурт і рослинне масло. Перемішати.
7. Додати сухі інгредієнти, гарбуз і цедру. Швидко, але акуратно вмішати в тісто.
8. Розподілити тісто на деко.
9. Випікати до золотистої скоринки. Дістати з духовки і остудить.
2. Для начинки:
1. Желатин замочити в крижаній воді.
2. Вершки нагріти в сотейнику до кипіння.
3.Набряклий желатин розпустити в гарячих вершках.
4.Додати пасту, розмішати у вершках до однорідності.
5.Заповнити цією сумішшю форму.
6.Заморозити. З’єднати половинки між собою, прибрати в морозилку до сборки.
1. Желатин замочити в крижаній воді.
2. Вершки нагріти в сотейнику до кипіння.
3.Набряклий желатин розпустити в гарячих вершках.
4.Додати пасту, розмішати у вершках до однорідності.
5.Заповнити цією сумішшю форму.
6.Заморозити. З’єднати половинки між собою, прибрати в морозилку до сборки.
3. Хрусткий шар:
1. Шоколад розтопити і змішати з пастою. Остудити до кімнатної температури.
2. Додати карамель.
3. Розподілити суміш тонким шаром за гарбузової шкіру і прибрати в холодильник до застигання.
4. Коли хрусткий шар застигне, вирізати з тіста заготовки выруброй діаметром 3,5 – 4 см.
1. Шоколад розтопити і змішати з пастою. Остудити до кімнатної температури.
2. Додати карамель.
3. Розподілити суміш тонким шаром за гарбузової шкіру і прибрати в холодильник до застигання.
4. Коли хрусткий шар застигне, вирізати з тіста заготовки выруброй діаметром 3,5 – 4 см.
4. Для мусу:
1. Желатин замочити в крижаній воді.
2.У сотейнику змішати гарбузове пюре, спеції, цукор і цедру. Якщо хочете ще більш насиченого смаку, краще додати нашу концентровану апельсинову пасту.
3.Нагріти помішуючи, до розчинення цукру, задем до кипіння і зняти з вогню. Набряклий желатин розпустити в гарячій суміші.
4.Вершки збити до піків.
5.Акуратно ввести збиті вершки в пюре.
6.Заповнити комірки форми мусом наполовину. Втопити в мусі горіхову начинку. Закрити її зверху мусом і втопити в ньому бісквіт з хрустким шаром. Заморозити.
7.Покрити готові гарбузики помаранчевим велюром.
8.Ніжки можна зробити з шоколаду, а можна з мастики і обваляти в какао порошку. Прикріпити шоколадом готовим до тістечком.
Гарбузове пюре можна зробити самостійно, а можна використовувати дитяче пюре в баночках.
1. Желатин замочити в крижаній воді.
2.У сотейнику змішати гарбузове пюре, спеції, цукор і цедру. Якщо хочете ще більш насиченого смаку, краще додати нашу концентровану апельсинову пасту.
3.Нагріти помішуючи, до розчинення цукру, задем до кипіння і зняти з вогню. Набряклий желатин розпустити в гарячій суміші.
4.Вершки збити до піків.
5.Акуратно ввести збиті вершки в пюре.
6.Заповнити комірки форми мусом наполовину. Втопити в мусі горіхову начинку. Закрити її зверху мусом і втопити в ньому бісквіт з хрустким шаром. Заморозити.
7.Покрити готові гарбузики помаранчевим велюром.
8.Ніжки можна зробити з шоколаду, а можна з мастики і обваляти в какао порошку. Прикріпити шоколадом готовим до тістечком.
Гарбузове пюре можна зробити самостійно, а можна використовувати дитяче пюре в баночках.
Відео рецепт 👇