Муссовый торт з малиною

Як зробити супер смачний літній Муссовый торт з малиною рецепт.

Інгредієнти

Бісквіт:
3 яйця
90 г цукру
90 г борошна
1 ч. л. ван.цукру
щіпка солі

Мус:
400 мл вершків (33 %)
200 тб. сиру(або сир)
100 г сах. пудри
18 г желатину Dr.Oetker
230 г малин. пюре
60 г цукру
≈ 120 г малини д/начинки

Сироп:
60 мл киплячої води розчинила 50 г цукру, після остигання додала 1 десертн. л. коньяку

ФОРМА Ø 20 см

Муссовый торт з малиною покроковий рецепт

1. Бісквіт: Яйця кімн. tº розділених на жовтки і білки. Білки+щіпка солі збила до легкої пишної піни. В 5 прийомів ввела цукор з ван. цукром. Збила до щільної глянсовою маси. По одному ввела жовтки, збиваючи після кожного до повного з’єднання. Маса повинна бути стійкою. В 2 етапи ввела просіяне борошно. Лопаткою перемішала до однорідності. Дно форми застелила пергаментом, вилила тісто. Випікала при t 180 ° С до готовности.
2. Через 10 хв. вилучила з форми, остудила на решітці. Через 2 години загорнула в плівку, прибрала в холодильник⠀. Торт збирала догори дном. Кільце затягнула плівкою. Поставила на підкладку (плівкою вниз), боки застелила ацетат. плівкою. У бісквіта зрізала верхівку, розрізала на 2 коржа. Кожен просиропила. Один корж обрізала, зменшуючи діаметр на 0, 5-1 див. ⠀ Желатин залила холод. водою 1:6, залишила набухати. ⠀ В сотейник вилила малин. пюре+ цукор, довела до кипіння, проварила з хвилину. ⠀
3. Сир кімн. t перемішала з 1 ст. л. сах. пудри (із заг. к-ва) до однорідності. Якщо сир, то пробити блендером. ⠀ В остиглому пюре (t 65 С) розпустила желатин, додала 1 ст. л. сиру, перемішала, знижуючи цим tº. Поєднала з рештою сиром, перемішала до однорідності, процідила через сито.
4. Масу прибрала в холодильник буквально на 4 хв. ⠀ В холодні вершки просіяла пудру, почала збивати поступово збільшуючи швидкість міксера. До м’яких піків. До вершків в 3 етапи ввела суфле, після кожного перемішуючи. Трохи пройшлася міксером. ⠀ У форму вилила половину суфле, разровняла, виклала менший корж, злегка придавила.
5. Залишився суфле перемішала з малиною, вилила у форму, накрила другим коржем, трохи придавила. Накрила плівкою, на ніч прибрала в холодильник к. Вранці зняла кільце, ацетатн. плівку, поклала основу, перевернула торт, зняла плівку, украсила.