Разбавлю новорічні рецепти цим чудовим сонячним кексом. М’який вершковий лимонний м’якуш тане в роті, а лимонна цедра перетворюється в мармелад, цукрова розсипчаста скоринка доповнює смакові відчуття.
Інгредієнти
350 г борошна
1/2 ч. ложки соди
1/2 ч. ложки солі
180 г вершкового масла
300 г цукру
2 яйця
цедра 2-х лимонів
2 ст. ложки лимонного соку
200 мл кефіру
М’який вершковий лимонний кекс який тане в роті покроковий рецепт
1. Збити добіла в чаші міксера розм’якшене вершкове масло, додати цукор, разом добре збити. Далі додати яйця і збити всі разом до однорідної пишної білої маси. Додати цедру лимонів, перемішати. Далі додати кефір і лимонний сік, взбить.
2. У просіяне борошно додати соду і сіль. Ввести частинами борошняну суміш в цукрово-масляну масу, перемішати міксером до однорідної маси. Форму змастити злив маслом і присипати мукой.
3. Викласти тісто у форму, розрівняти ложкою верх і випікати в попередньо розігрітій до 180 С духовці 50-60 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною паличкою. Остиглий кекс за бажанням присипати цукровою пудрою або прикрасити глазурью.