Мигдальне пісочне печиво домашнє

Другий день зими. 🎄🎊 Ще позавчора було +23, а сьогодні ранок зустрів нас зливою і +3. В горах прогнозують сильне налипання мокрого снігу на дерева і сходження лавин. Погодка нині нестійка. Щоб створити святковий настрій потрібно попрацювати. Поділюся-ка я з вами рецептом печива, яке використала для створення зефирных ялинок в минулому році. Воно розсипчасте, ніжне і смачне. Як зробити Мигдальне пісочне печиво домашнє рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

🔸️190 г пшеничного борошна,
🔸️110 г вершкового масла,
🔸️70 г цукрової пудри,
🔸️50 г мигдальної муки,
🔸️1 яйце,
🔸️1/2 ч. л. розпушувача,
🔸️щіпка солі.

Мигдальне пісочне печиво домашнє покроковий рецепт

1. Вершкове масло і яйце заздалегідь дістаємо з холодильника, вони повинні бути кімнатної температури. Збиваємо розм’якшене вершкове масло з цукровою пудрою. Додаємо яйце, продовжуємо збивати. Ви можете замінити яйце двома жовтками, а білки пустити на зефір. Пшеничне борошно просіваємо, з’єднуємо з мигдальною борошном, розпушувачем і сіллю. перемешиваем.
2. Додаємо сухі інгредієнти в збиту яєчно-масляну суміш. Швидко замішуємо тісто до однорідності. Формуем “плоску ковбаску”, загорнути у харчову плівку і кладемо тісто на пару годин в холодильник. Охолоджене тісто розкачуємо між двома листами пергамента.
3. За допомогою вирубок вирізаємо печиво потрібної форми. Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 170 градусів духовці протягом 7-9 хвилин. Не передержите. Даємо печінкою повністю охолонути. Готуємо зефір і відсаджуємо його на печиво. Рецепти зефіру шукайте в путеводителе.