Десерт крем-брюле з чаєм матчу

Крем-брюле я вже знімала майже 2 роки тому. Зараз захотілося переробити, зробити кадр світліше і логічніше 😊 Нові фотографії подобаються мені своєю легкістю, колірним поєднанням – навіть пакетик ванільного цукру ідеально підходить до кольору десерту, правда? 😊

А ще я вперше спробувала крем-брюле з чаєм матчу. За кольором, може, дещо дивно, особливо, якщо брати матчу не насиченого кольору, а приглушеного зеленого відтінку. Але це дуууже смачно! Якщо, звичайно, ви любите десерти зі смаком зеленого чаю)

Рецепт я вже викладала пару років тому, але продублюю для вашої зручності 😊 Матчу в список інгредієнтів додала, але ви можете готувати і без неї.

Інгредієнти

(на 3-4 порції)
Яєчні жовтки – 3 шт.
Цукор – 60 г
Ванільний цукор – 1 ч. л.
Вершки 33-38% – 250 мл
Молоко – 70 мл
Чай матчу – 1 ст. л. (за бажанням)

Для подачі:
Цукор – 3-4 ч. л.

Десерт крем-брюле з чаєм матчу покроковий рецепт

1. В чашу міксера покласти жовтки і обидва види цукру. На самій низькій швидкості розтерти до отримання світлої маси. Додати вершки, молоко і матчу, якщо використовуєте, і змішати до однородности.
2. Розігріти духовку до 160 ° с. Вилити суміш у рамекины або інші відповідні жароміцні формочки. Поставити їх в глибоку форму для запікання. Налити в форму киплячої води так, щоб вона доходила приблизно до половини висоти формочек.
3. Поставити форму з рамекинами в духовку і запікати на середньому рівні 35-45 хвилин до готовності. Остудити формочки з кремом до кімнатної температури. Прибрати в холодильник на 2 години. Готовий крем можна зберігати в холодильнику до 2 дней.

4. Перед подачею посипати кожну порцію 1 ч. л. цукру і припекти кулінарної пальником. Якщо її немає, розігрійте духовку до 160 С, поставте формочки з кремом і цукром на самий верхній рівень, виберіть режим «гриль» і запікайте ~5 минут.