Апельсиновий кекс з кремом і крем ганашем

Як смачно зробити Апельсиновий кекс з кремом і крем ганашем простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Розмір форми 29х29см, висота бортика 6см.

Ганаш:
130 гр. Білого шоколаду
90 гр. Вершків 33-35% (гарячих)
170 гр. Вершків 33-35% (охолоджені)

Для кексу:
130 гр. Вершкового масла
100 гр. Рослинного масла
310 гр. Цукру
4 шт. Яйця (С0)
150 гр. Соку апельсина
Цедра 2-3 апельсинів
300 гр. Борошна
8 гр. Розпушувача

Для апельсинового крему:
130 гр. Соку апельсина
40 гр. Цукру
7 гр. Кукурудзяного крохмалю
3 шт. Жовтки
70 гр. Вершкового масла

Апельсиновий кекс з кремом і крем ганашем покроковий рецепт

1. Ганаш:
Гарячими вершками (90 гр.) Заливаємо шоколад у плитці то подрібнюємо порубавши ножем і пробиваємо блендером, щоб жири і рідина об’єднати в однорідну емульсію. ⠀ Потім вливаємо другу частину охолоджених вершків (170 гр.) і знову Пробиваємо блендером. ⠀ Накриваємо плівкою в контакт і ставимо на 6-8 годин у холодильник, стабілізуватися. Потім збиваємо до пышности.

2. Для кексу:
До размягченному вершкового масла, вливаємо олію, всипаємо цукор, додаємо яйця, апельсиновий сік, цедру і добре збиваємо міксером. ⠀ Просіваємо борошно з розпушувачем, перемішуємо. ⠀ Тісто виливаємо у змащену олією форму, стукаємо пару раз про стіл і відправляємо в заздалегідь розігріту духовку до 170С режим верх низ☝️ ⠀ Приблизний час випічки 45 хв. ⠀ Кексу даємо охолонути 10 хвилин у формі і витягуємо на решетку.

3. Для апельсинового крему:
Змішуємо в сотейнику з товстим дном сік, жовтки, цукор і крохмаль, добре перемішуємо і ставимо на середній вогонь. Варимо безперервно помішуючи до загустіння. Переливаємо крем в миску, додаємо вершкове масло, перемішуємо добре або пробиваємо блендером. Потім накриваємо плівкою в контакт і прибираємо в холодильник на 1-2 години охладиться.

4. Гарячий кекс поливаємо соком апельсина (150 гр.)

5. Далі викладаємо крем і зверху ганаш.

Відео рецепт 👇