Мигдально шоколадний торт

Як смачно зробити простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Діаметр 16 см (5 коржів)

Мигдальні коржі
Білки С0 – 4 шт
Цукор -100 гр
підсмажений Мигдаль подрібнений – 200 гр

Крем вершково – заварний:
Жовтки – 4 шт
Цукор -70 гр
Желатин-3 г
Вода для желатину -15 гр
Вершкове масло 82/5 -110 гр
Вершки 33%- 70 гр
Вершки 33% – 100 гр

Шоколадна глазур для покриття торта:
Шоколад молочний – 200 гр
Масло рослинне-70-80 гр
Рубаний мигдаль -20 гр
Роялтин (вафельна крихта) -20 гр

Мигдально шоколадний торт покроковий рецепт

1. Мигдальні коржі:
Збити білки кімнатної температури з цукром до щільних пік. Вмішати за допомогою лопатки подрібнений мигдальний горіх. Випікати коржі при 180 градусах до золотистого кольору близько 10-15 хв. На виході 5 коржів діаметром 16 див. Випікати на пергаменті/килимку/ тефлоновим килимку. Дати охолонути і прошарувати кремом.

2. Крем вершково – заварний:: Вершки 70 гр + жовтки і цукор і набряклий желатин заварити до згущення. Перекласти крем в миску, накрити плівкою в контакт і дати охолонути до кімнатної температури. Вершкове розм’якшене масло збити до білого кольору і додати частинами заварний крем. Наприкінці ввести вершки і збити ще 30 сек. Крем використовувати відразу. Торту дати застигнути в холодильнику і глазурувати

3. Шоколадна глазур для покриття торта:
Шоколад і масло з’єднати і розтопити. Додати горіхи і вафельну крихту. Глазурувати торт. Вага торта -950 гр на виході. Можна заморозити. Розморожування через холодильник.

Відео рецепт 👇