Мигдальний торт Естерхазі з вершковим кремом класичний

Як зробити Мигдальний торт Естерхазі з вершковим кремом класичний простий рецепт будинку 🍰 Муссовые торти з матчу і юзу, звичайно, здорово, але іноді хочеться класики)) Естерхазі – ніжний мигдальний торт з вершковим кремом, покритий хрусткими мигдалевими пелюстками. Мені захотілося залишити саме классичесткую подачу, тому що від неї торт стає таким затишним🤗 Але ви, звичайно, можете придумати щось своє!

Інгредієнти

(на торт діаметром 18-20 см)

🎂 Для коржів:
Білок 250 р
Мигдальна борошно 250 г
Цукрова пудра-250 г

🍨Для крему:
Білий шоколад 250 г
Вершкове масло 82,5 % 200 р
Згущене молоко 380 р
Вершки 30-35 % 150 р
Мигдальний паста 50 г

⏱Збірка:
Мигдальні пелюстки
Білий шоколад 50 р
Темний шоколад 20 р
Вершки (1) 50 р
Вершки (2) 20 г

Мигдальний торт Естерхазі з вершковим кремом класичний покроковий рецепт

1. 🎂 Для коржів:
1. Білки збити, по чайній ложці додаючи цукрову пудру, до стійких піків.
2. Додати половину меренги в мигдалеву борошно і акуратно лопаткою зверху вниз перемішати, додати решту меренгу і повторити процес.
3. Відсадити на пергамент коржі діаметром 20 см. Присипати зверху цукровою пудрою.
4. Випікати в розігрітій до 160 градусів 20 хвилин до кремового цвета.

2. 🍨Для крему:
1. Заздалегідь дістаємо масло і згущене молоко з холодильника, вони повинні бути кімнатної температури.
2. З вершків і шоколаду приготувати ганаш: нагріти вершки до кипіння, зняти з вогню, вилити на шоколад і перемішати. Накрити плівкою вконтакт, прибрати в холодильник на стабілізацію (2-3 години).
3. Збити масло до кремоподібного стану.
4. Не припиняючи збивати, додати потроху згущене молоко.
5. Потім додати ганаш і збити крем до блискучої повітряної маси. Може знадобитися 5-7 хвилин.
6. В самому кінці ввести мигдалеву пасту, перемішати до однорідності. Використовувати одразу ж!

3. ⏱Складання:
1. Промазати коржі кремом, зібрати тортик і покрити її зверху залишками крему. Прибрати в холодильник, щоб крем схопився.
2. Мигдальні пелюстки злегка підсмажити на розпеченій сковороді, щоб вони стали приємного золотистого кольору.
3. Вершки (1) і білий шоколад прогріти в мікрохвильовій печі, помішуючи, до розчинення шоколаду.
4. Вершки (2) і темний шоколад так само прогріти в мікрохвильовій печі, помішуючи, щоб вийшов ганаш. Перекладаємо в кондитерський мішок.
5. Білий ганаш розподіляємо по верхівці торта. Темним зверху робимо спіраль.
6. За допомогою зубочистки малюємо павутинку.
7. Боковину покриваємо мигдальними лепестками.

4. Готово!