Мигдальний торт як в ІКЕА

Це Мигдальний обладнаний торт. По-іншому не можу назвати🤷♀️😁 Він просто красень – без борошна і готується за годину! Горіхові коржі і ніжний крем – це блаженство! Такий мигдальний торт ви приготуєте буквально за годину!
Як зробити Мигдальний торт як в ІКЕА з білковими коржами рецепт простий. Я зменшила масло в кремі. У підсумку крем вийшов дуже ніжним і нежирним. Головне – використовуйте найсмачніше вершкове масло!

Інгредієнти

Коржі (2 коржа D=20 cm):
Білки – 4 шт (120-125 г)
Цукор – 80 р
Горіхи, мигдаль – 140 р
Сіль – щіпка
Випікати при 180С 25-30 хв

🍨Крем:
Жовтки – 4 шт (80 г)
Цукор – 70 г
Вершки від 30 % – 100 г
Вершкове олію – 125 р
Ванільний або мигдальний екстракт -1 ч. л.
+ Мигдальні пелюстки – 40-50 г

Мигдальний торт як в ІКЕА покроковий рецепт

1. Подрібнити мигдаль, борошно. Збити білки до стабільних пік, всипати горіхову борошно. Обережно замісити тісто.
Викласти в 2 форми за 20-21 див. Випікати в розігрітій до 180С духовці 25-30 хвилин. Остудити і вийняти з форм.

2. Крем: Зварити заварний крем з жовтків, вершків, цукру і екстракту. Тест на готовність: провести пальцем по лопатці з кремом, слід не повинен розтікатися. Перелити через сито в широку ємність, накрити плівкою в контакт і охолодити до кімнатної температуры.

3. Окремо збити до побіління вершкове масло, частинами вводити заварную основу, збиваючи. Важливо! Заварна основа повинна бути кімнатної температури, як і масло. Інакше крем буде крупинками.

4. Зібрати торт. Обсипати підсмаженими мигдалевими пелюстками. І відразу ж балдеть від кожного шматочка 😋 ☝️Рада: їжте торт через 10 хвилин після холодильника. Так він буде максимально нежным.