Домашнє морозиво на паличці у формочках

Як зробити смачне домашнє морозиво на паличці у формочках рецепт простий і швидкий. Це саме звичайне морозиво! Не модні чізкейки/кейкпопсы/муссовые ескімо, а звичайний смачний холодний літній десерт! Що може бути простіше?

Інгредієнти

На 4 великих форми у вигляді ескімо:
1 жовток
40 гр молока
40 гр цукру
Ванільна паста або есенція
115 гр жирних холодних вершків 33%
Ягідне пюре/горіхова паста/шоколад/ягоди за бажанням

Домашнє морозиво на паличці у формочках покроковий рецепт

1. Половину цукру висипати до жовтка, іншу половину до молока в сотейник і туди ж додати ваніль. Жовтки з цукром розтерти до однорідності. Нагріти молоко і влити цівкою до жовтків, перемішати, а потім повернути все в сотейник і уварюють до загусання крему, але не кип’ятити, щоб жовтки не згорнулися!
2. По суті приготувати старий класичний англез. Остудити. Вершки збити до пишноти і м’яких піків. Влити в них остиглий крем і все добре перемішати. Розділити масу на 2-4 частини і додати до кожної щось за смаком: ложку фісташкової пасти або ягідного пюре, розтоплений шоколад або ще что-либо.

3. Викласти у форму ескімо майбутнє морозиво, додати ягоди або горіхи за смаком, закрити форму залишками маси, вставити палички і відправити в мороз до повного застигання. Потім витягнути з форми і насолоджуватися смачним домашнім морозивом. При бажанні можна занурити эскимошки в шоколадну глазур