Яблучний пиріг на сковороді на сметані

Як зробити Яблучний пиріг на сковороді на сметані рецепт простий. Якщо ви помилково викинули духовку, або зняли квартиру без неї, як я 😂 але випічку хочеться😁 Пиріг дивовижний, ніжний і ароматний!

Інгредієнти

(діаметр 26 см):

2 яйця, 40 грам цукру (або цукрозамінник за смаком), 8 грам ванільного цукру, 10 грам розпушувача, 130-150 грам борошна, 35 грам рослинного масла, 100 грам сметани, 60 грам м’якого сиру.

ЯБЛУЧНА НАЧИНКА:
3 яблука (в очищеному вигляді ~ 250 грам), 30 грам вершкового масла, 30 г цукру, кориця за смаком

Яблучний пиріг на сковороді на сметані покроковий рецепт

1. Яблука очищаємо від шкірки і серцевини, нарізаємо. Для тіста збиваємо яйця з цукром/цукрозамінник і ванільним цукром в білу пишну масу. Додаємо сметану, м’який сир та олію. Просіваємо борошно, додаємо розпушувач, все добре перемішуємо, дивимося на консистенцію, якщо з цукрозамінником – менше піде борошна, якщо з цукром, то больше.

2. Орієнтуємося на консистенцію – густа сметана. Розігріваємо сковороду, розтоплюємо вершкове масло, висипаємо цукор, як тільки він трохи почав танути, додаємо скибочки яблук, і все перемішуємо. Тушкуємо 2 хвилини на середньому вогні, цукор повинен весь растопится.

3. Рівномірно розподіляємо яблука в рівний шар, зменшуємо вогонь на самий мінімальний, виливаємо тісто, розподіляємо по сковороді. Накриваємо кришкою і випікаємо 20-25 хвилин. Слідкуйте за боками пирога. Готовий пиріг перевертаємо на тарілку, лаку трохи охолонути т насолоджуємося смачними пирогом.

4. За бажанням пиріг можна залити теплими вершками або їсти його зі склянкою холодного молока. Загалом дуже смачно, тому обов’язково спробуйте!