найкращий борщ ідеальний

5 СЕКРЕТІВ ІДЕАЛЬНОГО МАМИНОГО БОРЩУ 🥰 Моя мама готує просто приголомшливий борщ🔥 У мене вийшло дізнатися все її секретики і зараз я ними з вами поділюся👇🏻 Як зробити найкращий борщ ідеальний рецепт простий.

Інгредієнти

(на 6 літрів води)

▫️ребра свинячі – 1 кг
▫️буряк – 2 шт.
▫️картопля – 3 шт.
▫️капуста квашена – 500 г
▫️цибуля – 1 шт.
▫️томатна паста – 50 р
▫️сіль
▫️перець чорний мелений

найкращий борщ ідеальний покроковий рецепт

1. Відваріть м’ясо так, щоб отримати наваристий бульйон: ⠀ – не шкодуйте м’яса, немає сенсу варити на голої кістки; – починайте готувати на ХОЛОДНІЙ воді; – доведіть бульйон до кипіння, зніміть піну і тримайте на повільному вогні не менше 2 годин. – після зняття піни додайте сіль; – коли м’ясо звариться, його потрібно вийняти, відокремити від кісток і жил, нарізати на великі або дрібні шматочки. ⠀ РОБИМО БОРЩ КРАСИВИМ🤩 Щоб бульйон був прозорим – зніміть з нього піну, яка з’являється при закипании.
2. Якщо ви упустили цей момент, і піна опустилася на дно – влийте до бульйону склянку холодної води, і вона знову підніметься на поверхню. ⠀ В ОКРЕМІЙ сковороді обсмажте нарізану соломкою буряк і дрібно нарізану цибулю. Додайте томатну пасту і протушкувати. Якщо буряк просто додати в бульйон – вона втратить колір і смак. ⠀
3. Закладайте овочі в правильному порядку: – картоплю відваріть до стану напівготовності (якщо доторкнутися 🥔 ложкою, він починає проминаться) – тушкована буряк з цибулею і томатною пастою (даємо покипіти 5 хвилин) – квашена капуста (даємо покипіти 2-3 хвилини і вимикаємо). ⠀
4. Якщо вода сильно википає при варінні, додавайте тільки окріп. Холодна вода на цьому етапі здатна зіпсувати смак і аромат борщу. ⠀ В готовий борщ додайте чорний мелений перець і дайте постояти мінімум півгодини, щоб він як слід настоявся і просочився власними ароматами.