найсмачнішу паску сирний на дріжджах простий рецепт в духовці.
Інгредієнти
На 2 шт d-10 див.
180 г просіяного борошна,
75 г м’якого сиру (бажано перетерти),
60 г теплого молока,
45 г цукру,
40 г розтопленого злив.масла,
2 жовтки,
10 г свіжих дріжджів,
1/2 ч. л. ванільної пасти,
1/3 ч. л. солі,
100 г цукатів/сухофруктів (попередньо замочити на ніч в апельсиновому соку або ромі)
Продукти кімнатної температури.
найсмачнішу паску сирний на дріжджах в духовці покроковий рецепт
1. Цукати відкинути на сито. Перед додаванням в тісто присипати 1 ч. л. борошна із загальної кількостіва. У молоці розмішати дріжджі, 1 ст. л. цукру і 1 ст. л. борошна із загальної кількості. Прикрити, дати піднятися піні (20 хв.) Жовтки збити з цукром до посветления.
2. В чаші комбайна з’єднати опару, сир, масло, жовтки. Збити на середніх обертах. Всипати борошно і сіль. Замісити тісто не менше 10 хв, а краще 15. Замішувати зручно не гаком, а лопаткою. Внести цукати. Замішувати ще 5 мин.
3. Тісто має бути м’яким і трохи липким і пластичним. Чашу затягнути плівкою або накрити вологим рушником і залишити в теплому місці до збільшення втричі. Тісто обім’яти, розділити, підкотити в два кулі, укласти в паперові формы.
4. Форми залишити на расстойку в теплому місці до збільшення удвічі. Випікати перші 10 хв. при 200 гр. (бажано спочатку пустити пар), потім знизити до 180 гр. і піч ще 10-15 хв. Якщо паска один, то піч довше на 5-7 хв. (перевірити скіпою).