Німецькі булочки Бухтельн зі сливами і штрейзеля

Як приготувати смачні Німецькі булочки Бухтельн зі сливами і штрейзеля рецепт простий в духовці. Ці булочки традиційні для кухонь Австрії та Німеччини. Їх випікають і з начинками і без. У процесі випічки заливають молоком або вершками.

Спробуйте приготувати! Булочки просто неймовірно смачні виходять! І, звичайно, не забувайте, що успіх здобної випічки багато в чому залежить від дріжджів. Користуйтеся Львівськими – вони не підведуть.

Інгредієнти

Для тесту:
300 мл молока
25 г свіжих дріжджів
2 яйця
50 г цукру
1 ч. л солі
50 г вершкового масла
650 г борошна

Для начинки:
12 злив
12 ч. л цукру

Для заливки:
200 мл вершків 10-15%
2-4 ч. л цукру

Для штрейзеля:
60 г борошна
60 г холодного вершкового масла
50 г цукру

Німецькі булочки Бухтельн зі сливами і штрейзеля покроковий рецепт

1. У теплому молоці розчинити дріжджі і трохи цукру із загальної кількості. Залишити на 10-15 хвилин, поки зверху не з’явиться пінка. ⠀ Борошно просіяти в миску. Масло розтопити. ⠀ До борошна влити молоко з дріжджами, додати яйця, сіль, цукор і почати замішувати тісто, поступово додаючи олію. ⠀
2. Накрити миску з тістом кришкою і залишити підходити, поки тісто не збільшиться вдвічі. ⠀ Тим часом, очистити сливи від кісточок і розрізати на 4 частини. ⠀ Підійшло тісто розділити на 12 шматочків. Кожен шматочок тіста підкотити в кульку. Накрити рушником і залишити відпочити на 10-15 хвилин. ⠀
3. Потім кожен кульку розім’яти в коржик, покласти ложечку цукру і 4 шматочка сливи. Защипати краї і придаткові форму кулі. ⠀ Укласти всі підготовлені кульки у форму, залишаючи між ними відстань по 1 див. ⠀
4. Накрити рушником і залишити підійде на 15-25 хвилин. ⠀ Потім випікати при 160 ° С 15 хвилин. ⠀ Тим часом, змішати вершки і цукор і приготувати штрейзель: холодне вершкове масло розтерти з цукром і мукой.

5. Зручно це зробити в блендері. ⠀ Через 15 хвилин доставити булочки. Залити вершками і посипати штрейзеля. ⠀ Підвищити температуру до 180 ° с і випікати ще 20 минут.

Відео рецепт 👇