Ніжне печиво “Рафаелло” з кремовою начинкою простий рецепт. Тонке пісочне тісто листкове і кокосова начинка. Це неймовірно смачно! У нас воно сподобалося ВСІМ, тому рекомендую відразу робити подвійну порцію ☺️👍 Кокосову стружку можна замінити на подрібнені горіхи, або просто використовувати замість частини цукру ванільний цукор 👌
Інгредієнти
(на 16 штук)
Начинка:
– 160 мл молока
– 1 жовток
– 15 г кукурудзяного крохмалю
– 40 г цукру (можна взяти 10 г ванільного із загального обсягу)
– 35 г кокосової стружки
Тісто:
– 80 г вершкового масла
– 70 мл кефіру
– 1 жовток
– 200 г пшеничного борошна
– 1 ст. л. кокосової стружки
– 1 ч. л. розпушувача
– 40 г цукру
– щіпка ваніліну
Ніжне печиво “Рафаелло” з кремовою начинкою покроковий рецепт
1. Начинка: У сотейнику з’єднати жовток, цукор, крохмаль і ~80 мл молока. Все добре розмішати і додати решту молока. Перемішати і поставити на плиту на середній нагрів. При постійному помішуванні довести суміш до кипіння. Потім проварити ще хвилину, зняти з плити, вмішати кокосову стружку.
2. Накрити плівкою в контакт, дати охолонути. Тісто: Борошно змішати з розпушувачем. Розм’якшене вершкове масло змішати з цукром, ваніллю, дрібкою солі. Ввести жовток, перемішати. Всипати кокосову стружку, влити кефір – перемішати. Всипати половину борошна з розпушувачем, перемешать.
3. Ввести муку і замісити м’яке тісто. Помістити в пакет і прибрати в холодильник на 15-20 хв. Охолоджене тісто розділити на 16 шматочків (~ по 25 г). Кожну частину розкачати у тонкий довгий овал. На один край помістити 1 ч. л начинки і скрутити рулетом.
4. Викладати печиво на деко, застелене антипригарним килимком (або пекарської папером). Випікати в розігрітій до 180°С духовці ~ 15-20 хвилин до рум’яного кольору. Присипати цукровою пудрою по желанию.
Відео рецепт 👇