Ніжне пісочне тістечко Шкільне

Як смачно зробити Ніжне пісочне тістечко Шкільне простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Просочене улюбленим ароматним варенням… Що може бути краще?

Інгредієнти

Яйця – 2 шт.
Цукор – 150 г
Сіль щіпка
Ванільний цукор -1 пакетик
Сметана або кефір – 100 г
Масло вершкове-200 г
Розпушувач -11 р
Борошно – 480-500 г
Повидло, варення- 350 грам

✔️Для глазурі:
300 гр цукру
100 мл води
2 ч. лож какао

Ніжне пісочне тістечко Шкільне покроковий рецепт

1. Спосіб приготування: До масла кімнатної температури додати цукор, ванілін, щіпку солі і збиваємо міксером. Додаємо яйця, сметану або кефір і продовжуємо збивати до однорідності. Додаємо розпушувач, просіваємо борошно і замішуємо тісто (злегка липнущее рук).

2. Тісто ділимо на 2 рівні частини, розкачуємо розміром 20×30 см , наколюємо виделкою і випікаємо по черзі 2 коржа , приблизно 12-15 хвилин при температурі 180 градусів. Остиглий корж змащуємо варенням, накриваємо другим коржем і покриваємо його тоненьким шаром варення (за бажанням) Для глазурі: змішуємо цукор з водою і варимо на середньому вогні до температури 114 градусів ( приблизно 10 хвилин).

3. Охолоджуємо до температури 30 градусів і збиваємо міксером до густої білої маси. Збираємо глазур в грудку і її розбавляємо гарячою водою до потрібної консистенції. Відбираємо 2 ст. лож глазурі , додаємо какао , перемішуємо і перекладаємо в кондитерський мешок.

4. Заливаємо верхній корж білою глазур’ю, і робимо візерунки з допомогою шоколадної глазурі. Відправляємо в холодильник на 30 хвилин до застигання глазурі. Нарізаємо порційно, у мене вийшло 12 пирожных.

Відео рецепт 👇