2 місяці пролетіло без єдиного поста 🙈. Дуже насиченим видався літній відпочинок, а потім початок вересня з його школами/садами/довідками/нескінченної канцелярією. Ніжна шкідлива для любителів сирною випічки. В рецепті я брала натуральний йогурт Teos. Як зробити смачний Ніжний пиріг йогуртовий в духовці рецепт простий.
Інгредієнти
Для коржів
Борошно – 210 р
Цукор – 40 г
Вершкове масло – 100 г
Жовтки – 3 шт.
Розпушувач – 1 ч. л.
Сіль – щіпка
Для начинки:
Натуральрый йогурт 5% – 300 г
Сирний сир – 200 г
Цукор – 80+80 р
Крохмаль кукурудзяний – 40 р
Ванільний цукор – 1 ч. л.
Білки яйця – 3 шт.
Сіль – щіпка
Ніжний пиріг йогуртовий в духовці покроковий рецепт
1. Приготувати тісто. Для цього розм’якшене вершкове масло змішати з цукром, дрібкою солі і збити міксером до пишноти. Потім, продовжуючи збивати, додати по одному жовтки. Борошно змішати з розпушувачем і ввести в масляну суміш. Перемішати ложкою, потім замісити руками м’яке тісто. Тісто розділити на дві частини у співвідношенні 2/1, обернути плівкою і відправити на 30 хвилин у морозилку.
2. Розігріти духовку до 180 градусів. Форму 20*20 застелити папером для випічки. Більшу частину тіста натерти на тертці в форму і утрамбувати виделкою. Відправити тісто запікатися в духовку на 10-12 хвилин. Потім дістати з духовки і дати трохи охолонути. Приготувати начинку. Для цього з’єднати йогурт, сирний сир, половину від усього цукру, ванільний цукор і крохмаль, збити міксером до однородности.
3. В окремій глибокій мисці збити білки разом з дрібкою солі до густої піни. Потім цівкою всипати другу половину цукру і збивати меренгу до твердих піків. Лопаткою акуратно підмісити частинами білки в йогуртову начинку. На трохи остиглий нижній корж викласти начинку і розрівняти лопаткой.
4. Зверху натерти залишився в морозилці маленький шматочок тіста, рівномірно розподілити його. Випікати в духовці 45-50 хвилин при температурі 170 градусів до золотистої скоринки. Вимкнути духовку, відкрити її і дати пирогу охолонути. Він трохи осяде. Потім повністю остудити холодильнике.