Медово імбирне печиво з корицею

Як смачно зробити Медово імбирне печиво з корицею простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. РІЗДВЯНЕ ПЕЧИВО

Інгредієнти

✔️Яйця – 3 шт (Про-категорія, 180 г)
✔️Масло вершкове – 75 г
✔️Мед – 130 р
✔️Інтенсивний підсолоджувач (мій в 20 разів солодше цукру) – 3 м. л. з гіркою
✔️Борошно – 300 г
✔️Сода – 1,5 ч. л. 6 р
✔️Кориця – 2 р
✔️Імбир – 2 р
✔️Мускат – 2 г

Медово імбирне печиво з корицею покроковий рецепт

1. Заздалегідь відміряємо потрібну кількість всіх інгредієнтів. Змішуємо всі сипучі інгредієнти в одній мисці. Розтоплюємо вершкове масло з медом у сотейнику на самому маленькому вогні (потрібно, щоб воно було рідке і тепле, НЕ ГАРЯЧЕ). Не гріємо його більше 40° С. Розбиваємо яйця і перемішуємо їх в однорідну суміш. Додаємо яйця в теплу вершково-медову суміш і дуже добре перемішуємо, це треба для того, щоб яйця не перетворилися в омлет при подальшому нагревании.

2. Сотейник з сумішшю ставимо на самий маленький вогонь і нагріваємо, помішуючи. Коли суміш нагріється, додаємо соду (при цьому суміш перетвориться в піну і збільшиться в об’ємі), тримаємо на плиті, безперервно помішуючи ще секунд 30, домагаючись карамелізації меду (ви побачите, як суміш придбає приємний відтінок карамелі, з дна почнуть підніматися коричневі піджарки – чим їх більше. Чим більше карамельного смаку буде в печиво).

3. Знімаємо з вогню і вводимо в сипучі інгредієнти (борошно ми заздалегідь просіваємо і насичуємо повітрям). Повинно вийти густе, не липке, але дуже ніжне тісто карамельного кольору. Загортаємо тісто в плівку і прибираємо в холодильник на 30 хвилин. Розкачуємо і вирізаємо печеньки потрібної нам товщини. Можна зробити зовсім тонкі, а можна товстіший як прянечки. В залежності від товщини тесту випікаємо в духовці від 8 до 13 хвилин при температурі 180° С. Насолоджуємося дуже смачним, різдвяним печивом, яке однозначно створить вам по-справжньому празднечное настрій!

Відео рецепт 👇