Горіховий масляний крем з фундучной пасти

Шовковистий, з делікатним горіховим смаком, він підійде для прошарку і покриття торта, може прикрасити капкейки і, звичайно ж, ідеально поєднується з безе, – у цьому кремі воно не тане. Як зробити Горіховий масляний крем з фундучной пасти рецепт простий. До речі, саме таке поєднання і чекає вас у новому торті, який скоро з’явиться у блозі. Чесно сказати, я недооцінила цей крем, коли підбирала пару до горіховою меренге, – він розкішний. Порція вказана мінімальна, тому збільшуйте її на свій розсуд.

Інгредієнти

Цукор – 110 г
Вода – 60 г
Яйце С0 – 1 шт.
Жовток – 1 шт.
Вершкове масло – 200 г
Фундучная паста – 40-50 г

Горіховий масляний крем з фундучной пасти покроковий рецепт

1. М’яке вершкове масло збити і прибрати в сторону. У сотейнику об’єднати воду з цукром і довести до температури 121°С (якщо немає термометра, зробіть пробу на м’який кулька). Поки готується сироп, збити яйце і жовток до пены.
2. Продовжуючи збивати, на низьких оборотах цівкою влити цукровий сироп. Збільшити швидкість і збивати масу, поки вона не охолоне до 36°С. На цьому етапі можна додати м’яке вершкове масло.

3. Знизити оберти міксера і частинами ввести масло, щоразу перемішуючи до однорідності. В результаті повинен вийти гладкий крем. В кінці вмішати фундучную пасту. Готово!