Новорічні пряники з медом, імбиром і корицею

Коли в будинку з’являється така випічка відчуття свята приходить моментально🎄💫 Це найсмачніші пряники які я пробувала. Ароматні, смачні, гладенькі, чудово підходять для розпису. Як зробити Новорічні пряники з медом, імбиром і корицею рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

400-450 г борошна,
100 г меду,
100 г коричневого цукру,
100 г м’якого злив.масла,
1 яйце,
2 жовтки,
2 ч. л. соди (без гірки),
2 ч. л. порошку імбиру,
2 ч. л. кориці,
2 ч. л. порошку апельсинової цедри,
1/4 ч. л. мускатного горіха,
1/3 ч. л. солі.

Продукти кімнатної температури.

Новорічні пряники з медом, імбиром і корицею покроковий рецепт

1. У каструлі змішати цукор зі спеціями і медом. Апельсиновий порошок я готую так: тонко зрізаю цедру без білої частини. Даю висохнути при кімнатній температурі. Потім подрібнюю блендером. Такий порошок надає випічці не тільки аромат, але і красивий колір. Каструлю поставити на мінімальний огонь.
2. Помішуючи, проварити 3 хвилини після закипання. Прибрати з вогню. Ввести соду і сіль, перемішуючи віночком. Додати вершкове масло до суміші, швидко перемішати. Яйця і жовтки з’єднати і вилити в суміш, перемішати. Дати тісту постояти 10 хв і почати частинами вводити просіяне муку.
3. Тісто повинне вийти м’яким і гладким, не перевантаженим борошном. Куля тесту загорнути в пакет і залишити на столі на 1 годину. Тісто розкачують не дуже тонко, вирізати пряники, перекласти на деко застелений папером для выпечки.
4. Випікати при 170 гр. 10 хв. Глазур: 1 білок збити, поступово додати 100 гр цукрової пудри, все добре збити на великих оборотах міксера, за бажанням можна додати сік лимона.