Маковий торт з сирним кремом і лимонним курдом

Повітряний маковий бісквіт, легкий вершковий крем, приємна кислинка і аромат лимонного курда нікого не залишать байдужим!👍🏻👏🏻
Діаметр форми 20 див. Як зробити смачний Маковий торт з сирним кремом і лимонним курдом рецепт простий.

Інгредієнти

Бісквіт:
✅ Яйця-5 шт.
✅Цукор-150 г
✅Щіпка солі
✅Борошно-160 р
✅Розпушувач-1 ч. л.
✅Мак-40 р
✅Гаряче молоко-30 мл
✅Вершкове масло-30 г

Просочення:
✅Вода-80 мл
✅Цукор-80 р

Крем:
✅Желатин-15г
✅Вода-60 мл
✅Вершки 33%-300 мл і 30 мл
✅Сир-200 г
✅Цукор-180 г(100+80)
✅Ванільний цукор-10 г

Лимонний Курд:
✅Лимонний сік-70 мл
✅Яйце-1
✅Жовток-1
✅Цукор-110 г
✅Крохмаль-5 р
✅Вершкове масло-70 г
✅Цедра 1 лимона

Крем для вирівнювання:
✅Вершкове масло-150 г
✅ Вершково сирний сир-450 г
✅ Цукрова пудра-120 г

Маковий торт з сирним кремом і лимонним курдом покроковий рецепт

1. Для бісквіта яйця збити цукром і щіпка солі в білу пишну масу. Молоко і вершкове масло довести до розчинення на середньому вогні. Змішати борошно, мак і розпушувач. А збиті яйця в два етапи додати сухі інгредієнти. Добре перемішати. У гарячу вершковому молочну суміш додати трохи тіста, Перемішати і з’єднати загальною масою. Тісто перекласти у форму, застелену пергаментним папером і випікати при температурі 180° приблизно 40 мин.

2. Дати бісквіта відлежатися і розрізати на три коржі. Для лимонного курда з’єднати всі інгредієнти, добре перемішати і на середньому вогні довести до перших пухирців. Додати вершкове масло і перемішати. Накрити харчовою плівкою в контакт, остудити і прибрати в холодильник. Для крему желатин залити холодною водою, залишити на 10 хв. Сир, цукор, ванільний цукор і 30 мл вершків пробити блендером. Від окремо збити вершки 300 мл до м’яких пиков.

3. У вершки додати сирну масу. Перемішати і додати розчинений желатин. Перемішати. Для просочення закип’ятити воду і Цукор. Зібрати торт, як показано на відео. Прибрати в холодильник на 2 год Приготувати крем для вирівнювання. М’яке вершкове масло збити з цукровою пудрою до побеления.

4. Додати холодний вершковий сир. Перемішати. На торт нанести тонкий чорновий шар крему, щоб прибити всі крихти. Прибрати в холодильник на 30 хв. Потім нанести основний шар крему і добре вирівняти торт. Прибрати торт в холодильник на 2 год Патьоки я завдала з дзеркальний глазурі. Прикрасити торт за вашим бажанням!

Відео рецепт 👇