Інгредієнти
КБЖУ на 100 г : 152 Ккал, Б 9, Ж 9,6, У 9,2
Вага 400 г
Діаметр торта 9 см
Підсолоджувач: 1 грам мого підсолоджувача еквівалентний 10 грам цукру.
для коржа (150 грам коржа пішло в торт):
грецький Йогурт 180 р
Яйце 3 шт
Борошно зеленої гречки 75 р
Какао 24 р
Підсолоджувач 6 р
Розпушувач 9 р
для начинки (по 30 грам начинку на корж):
Груша 100 р
Натуральний екстракт ванілі 1 ч. л.
Підсолоджувач 2 р
для крему (по 55 грам на корж, решта на покриття і декор)
Рікотта 200 р
Кокосове масло 10 г
Підсолоджувач 3 р
Натуральний барвник Чорна морква 2 г
Низькокалорійний ПП Бенто торт міні без цукру, тренд 2022 року покроковий рецепт
Якщо ж його немає – виберіть будь круглий предмет відповідного діаметру, наприклад, кришку або склянку. Важливо, щоб це коло не тільки містився на дно контейнера, але і залишався невеликий зазор. Тепер з допомогою кришки підберемо форму для випічки – у неї повинно входити три таких кола. Готуємо форму для випічки, ставимо на деко, включаємо духовку розігріватися до 180С і приступаємо до приготування коржів. 180 грам грецького йогурту, 3 яйца.
Виходить однорідне полужидкое тісто. Перекладаємо його у форму і ставимо випікатися в розігріту до 180С духовку приблизно на 15 хвилин. В якості начинки у мене сьогодні груша. Нарізаємо її на невеликі шматочки. Викладаємо в сотейник, додаємо підсолоджувач і натуральний екстракт ванілі. Замість ванілі можна покласти і корицю або інші пряности.
120 грам крему перекладаємо в кондитерський мішок і зберігаємо в холодильнику до складання торта. Залишився крем піде на покриття, його я окрашу, так як бенто торту належить бути яскравим. Але можна забарвити лише невеликі порції крему та нанести на білий торт яскраві мазки. Я використовую натуральний барвник сухий сік чорної моркви – як би це дивно не звучало, він дасть фіолетовий цвет.
Кладемо один корж на підкладку. Обертаємо навколо ацетатної стрічкою і закріплюємо її скріпкою. Якщо у вас немає ацетатної стрічки, то можна збирати без неї, але в цьому випадку я рекомендую добре остудити крем перед складанням, щоб він краще тримав форму. Наносимо на корж бортик з крему. В середину викладаємо томлену грушу і пару ложок соку, якщо він залишився при варінні. Закриваємо невеликим шаром крему – на такий міні-торт йде всього 50-60 грам крему на кожен шар. Накриваємо другим коржем, трохи притискаємо. І повторюємо процедуру.
Нам потрібно не перевищити діаметр, так і кількість крему у мене розраховане на шар в пару міліметрів: близько 90 грам крему. Бенто-торт не передбачає ідеального вирівнювання, тому все робиться дуже швидко. Вирівнюю бічну поверхню, верхівку вирівнюю і трохи притискаю, зрушуючи крем в бік. І ще раз боки, щоб вийшов ось такий невеликий хаотичний бортик зверху. Це, звичайно, необов’язково, ви можете зробити торт циліндричної форми, або, наприклад, нанести рельєфний бортик з мішка з насадкою або без.
Крім написі на торті можуть бути абсолютно будь-які малюнки кремом, головне вони повинні бути простими – стиль бенто торта не передбачає складних ліній, безлічі відтінків і градієнтів. Потрібно максимально просто і схематично донести своє послання! Завдяки цьому на весь декор такого торта ви витратите не більше півгодини! Тепер дістаємо нашу коробочку. Вирізаємо з пергаменту квадрат, у мене два квадрата різних цветов.
Виймаємо інструменти по трохи висуваючи з під торта то один, то інший. І разом з папером переносимо міні-тор в коробку. Крім торта в коробці повинна бути ложка. Ложки для бенто-контейнерів, які підійдуть за розміром, і також, як і контейнери, є біо-розкладаються, можна придбати в кондитерському магазине.
В описі під відео я розпишу всі складові торта по вазі, так як по своєму досвіду можу сказати, що найскладнішим виявилося підібрати граммовки під такий незвично маленький торт. А ви, користуючись цією інформацією, можете, звичайно, приготувати торт з будь-яким наповненням – на моєму каналі вже дуже багато рецептів ПП тортів на будь-який смак!
Це чи не найкращий подарунок?! А як це смачно! М’які, вологі шоколадні коржі, томлена груша з ваніллю, і ніжний крем з рікотти – чудове поєднання! Дякуємо за лайк! Готуйте із задоволенням, готуйте красиво і радуйте своїх рідних і близьких корисними десертами! Поки!