Як зробити домашні обалденние баклажани в аджике з помідорами пальчики оближеш швидкого приготування кращий простий рецепт🍆🔥 “Обалденно смачні, трохи гострі (звичайно, гостроту можна регулювати), соковиті і універсальні. Можна як закуску, основне блюдо на вечерю і навіть на бутерброд.”
Інгредієнти
1 кг баклажанів
2 болгарських перцю
3-4 помідора
3 зуб.часнику
1/3 ч. л гострого перцю
~1 ст. л масла
Сіль, спеції
Підсолоджувач (якщо цукор, 3 ч. л)
Обалденние баклажани в аджике з помідорами пальчики оближеш покроковий рецепт
1. Баклажани нарізати кружечками, посолити, залити водою і залишити на 1 годину. Після злити воду, баклажани промокнути серветками. ⠀ ⠀ Викласти на деко, зверху трохи змастити маслом.
2. Поставити в духовку на 180 гр до готовності баклажанів (~35 хв). ⠀ ⠀ Перець очистити від насіння, з допомогою блендера або м’ясорубки подрібнити разом з помідорами (мені подобається невеликими шматочками, але можна і до пюре).
3. Додати часник через прес, сіль, спеції, гострий перець і поставити на повільний вогонь. Варити 10-15 хв. Можна додати за смаком сік лимона/оцет (якщо не вистачає кислинки). ⠀ ⠀
4. В ємність викласти шарами баклажани і аджику. Поставити в холодильник мінімум на 2 години. А після… намагаємося не з’їсти весь кілограм в один присест.
Відео рецепт 👇