Обробка горіхів простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
сирі горіхи
Обробка горіхів покроковий рецепт
1. Очищені сирі горіхи перед вживанням в їжу вимагають обробки.
У сфері громадського харчування продукт, не минулий відповідну підготовку, є не придатним для употребления.
У сфері громадського харчування продукт, не минулий відповідну підготовку, є не придатним для употребления.
2. Основні причини:
1) механічні забруднення: впало на підлогу, помацав брудними руками “подивися, який горішок, летить пил і сміття при зберіганні і т. п.
2) 🔬на поверхні горіхів знаходяться спори цвілі, можна виявити стафілокок і навіть сальмонелу. Також там причаїлися збудники кишкових захворювань (ентеро патагены). Мабуть, їх навіть треба було на перше місце поставити.
3) ймовірність зараження комахами та їх личинками теж неймовірно висока. Не всі їх можна побачити неозброєним поглядом.
Ну і гризунів на складах і в магазинах ніхто не відміняв (не скрізь дератизація проводиться вчасно і не завжди успішно).
1) механічні забруднення: впало на підлогу, помацав брудними руками “подивися, який горішок, летить пил і сміття при зберіганні і т. п.
2) 🔬на поверхні горіхів знаходяться спори цвілі, можна виявити стафілокок і навіть сальмонелу. Також там причаїлися збудники кишкових захворювань (ентеро патагены). Мабуть, їх навіть треба було на перше місце поставити.
3) ймовірність зараження комахами та їх личинками теж неймовірно висока. Не всі їх можна побачити неозброєним поглядом.
Ну і гризунів на складах і в магазинах ніхто не відміняв (не скрізь дератизація проводиться вчасно і не завжди успішно).
3. Обробка:
1) ретельне миття.
2) далі термічна обробка на вибір:
– прожарювання (сушка при 110-140°С, у середньому 20-60 хвилин). Сюди ж відноситься обсмажування, від 160°С, коли доводимо до золотистого кольору.
– обварювання окропом (бланшировка)
– пастеризація паром.
1) ретельне миття.
2) далі термічна обробка на вибір:
– прожарювання (сушка при 110-140°С, у середньому 20-60 хвилин). Сюди ж відноситься обсмажування, від 160°С, коли доводимо до золотистого кольору.
– обварювання окропом (бланшировка)
– пастеризація паром.
4. Що стосується продажу смажених горіхів “на вагу”, тепер це ваш вибір: купити готове або заморочити самим) Перечитайте і подумайте). По горіхам у фабричній упаковці, типо снеків, звичайно, мити їх не логічно) Залишається сподіватися на сумлінність производителя.
5. P. s. Щоб горіхи віддали максимум свого смаку в кондитерці, прожарюйте їх до красивого бежевого і темно-бежевого кольору всередині. І пам’ятайте, що різні види горіхів мають різне час приготування (не завжди варто смажити їх разом). На відео показала, колір горіхів всередині. Здорово, коли одні світлішу, інші темные).