Огірки на зиму з гострим перцем і часником на зиму простий рецепт в банках. Друзі, а ви ж заготовили огірочки на зиму? Я це роблю зазвичай у вересні, коли вже не так спекотно. Огірки, бажано, щоб були не великі, чим вони дрібніше, тонше, тим вони смачніші виходять.
Інгредієнти
Огірки – 2 кг
Гострий перець – 2 шт
Часник – 2 головки
Листя хрону – 2 шт
Кріп – 2 парасольки
Сіль – 2 ст. л з гіркою + 1 ст. л з гіркою
Вода – 2,5 л + 1,5 л
Запашний перець – на кожну банку 5 – 6 шт
Оцтова есенція – 1 ч. л
Ці інгредієнти на три банки об’ємом 1 літр
Огірки на зиму з гострим перцем і часником на зиму покроковий рецепт
1. Огірки гарненько миємо і заливаємо холодною водою, залишаємо на 3 – 4 години. Потім зливаємо воду і ще раз споліскують їх. У ємність викладаємо кріп, листя хрону, огірки, перець, часник. Для маринаду у воду (2,5 л) додаємо 2 ст. л з гіркою солі і кипятим.
2. Заливаємо маринадом огірки, закриваємо кришкою і залишаємо на 3 дні. Через 3 дні я зливаю маринад. Огірки, часник, перець мою в холодній воді. Коли стече вода, розкладаю по чистим баночках і готую інший маринад (якщо вас не бентежить колір попереднього маринаду, можна його ж прокипетить).
3. У воду (1,5 л) додаю сіль 1 ст. л з гіркою, (за бажанням можна додати цукор 1 ст. л) кип’ячу, додаю 1 ч. л оцту, перемішую і заливаю огірки. Накриваю стерилізованими кришками, що щільно закочую їх і прибираю під теплу ковдру. Всім приємного апетиту і прекрасного настроения.
Відео рецепт 👇