Як зробити Оладки дріжджові пишні на молоці рецепт простий. Рецепт цього дієтичного торта прийшов з мого радянського дитинства. В кінці 60х років були важкі часи, дефіцит. Як зараз пам’ятаю. І ця дуже яскрава картина щотижневого приготування фантастичного ласощі постійно стоїть у мене перед очима. Ми тоді жили в Сосновій поляні, на околиці Ленінграда, поруч з будинком піонерів. Зазвичай мама в суботу ввечері пекла оладки і збивала вершки, щоб вже недільного ранку під звуки радіо «Маяк» зібрати неймовірно смачний і ароматний торт.
А потім ми пили міцний індійський чай і їли цю нежнятину до тих пір, поки не починав боліти живіт і ставало важко дихати. Відпочивали трохи і не заспокоювалися, допоки не з’їдали все без залишку. Він нескладний у приготуванні, а приголомшливе поєднання оладок з вершковим кремом надає десерту божественний смак і м’якість. При вигляді цього апетитного ласощі у мене досі слинки течуть. І тепер, через час, я готую ностальгічний торт з оладок і збитих вершків
А потім ми пили міцний індійський чай і їли цю нежнятину до тих пір, поки не починав боліти живіт і ставало важко дихати. Відпочивали трохи і не заспокоювалися, допоки не з’їдали все без залишку. Він нескладний у приготуванні, а приголомшливе поєднання оладок з вершковим кремом надає десерту божественний смак і м’якість. При вигляді цього апетитного ласощі у мене досі слинки течуть. І тепер, через час, я готую ностальгічний торт з оладок і збитих вершків
Інгредієнти
Тісто на оладки
Борошно 400
Молоко 400
Вершки 50
Яйця 2
Масло вершкове 25
Олію раст 150
Дорожи сухі 3
Цукор 50
Сіль 7
Крем:
Вершки-1 пачка(500г)
Цукор-3 столових ложки
Збити цукор з вершками до утворення піків 3-4хв.
Додати 3 ложки остиглого карамельного соусу в вершки.
Карамельний соус
Цукор 3 столові ложки
Вода-2 столові ложки
Вершки 33%-2 столових ложки
Сіль-щіпка(краще морська)
Оладки дріжджові пишні на молоці покроковий рецепт
1. Тісто на оладки.
Дріжджі розвести в теплому молоці з цукром, всі інгредієнти перемешать.
Дріжджі розвести в теплому молоці з цукром, всі інгредієнти перемешать.
2. Крем:
Розігріти цукор з водою на повільному вогні, не заважаючи до карамельного кольору, якщо є термометр, то до температури 140 С. Додати попередньо розігріті вершки, зменшити вогонь і проварити 1 минуту.
Розігріти цукор з водою на повільному вогні, не заважаючи до карамельного кольору, якщо є термометр, то до температури 140 С. Додати попередньо розігріті вершки, зменшити вогонь і проварити 1 минуту.
3. Зібрати торт перекладаючи кремом, 2 столових ложки на шар. Верхній шар прикрасити кремом, полити карамеллю, посипати арахісом і миндалем.