Олександрійське тісто для пасок на топленому молоці

ОЛЕКСАНДРІЙСЬКИЙ ПАСКА 🐣 зацікавила мене тим, що опара варто всю ніч і виходить як-то зручно його піч. На ніч поставив, вранці замісив, за формами, розстоювання та випікання. Як зробити Олександрійське тісто для пасок на топленому молоці великодній рецепт простий. Трошки економія часу, а приємно. За смаком він теж хороший, дуже ароматний, прям ось мега. Причому на своєму досвіді скажу, що через день-два він смачніший, ніж відразу. Тому його потрібно піч заздалегідь

Інгредієнти

У мене 4 паски форми з діаметром 9 см:

Для нічної опари:
Тепле пряжене молоко 250 мл
Дріжджі свіжі 30 р
Вершкове масло кімнатної температури 160 р
Цукор 200 р
Яйця 2 шт + 2 жовтки (білки на глазур)
Родзинки, попередньо настояний на коньяку 100 р

Тісто:
Коньяк залишився від родзинок 20 мл
Щіпка солі
Борошно 550 г

Олександрійське тісто для пасок на топленому молоці покроковий рецепт

1. Дріжджі розчинити в теплому молоці і залишити на 5 хвилин. Родзинки просушити паперовим рушником. Змішати вершкове масло, цукор, яйця і жовтки. Влити молоко з дріжджами, всипати родзинки, перемішати, прикрити і залишити при кімнатній температурі без протягів на ночь.

2. Я ставлю в духовку. Вранці в опару влити коньяк, додати сіль і всипати просіяне борошно. Замісити некруте тісто, вимішувати не менше 10 хвилин. Тісто розділити на 4 частини. Покласти до форми для випічки. Повинно вийти трохи менше половини формы.

3. Поставити форми на расстойку в тепле місце (я нагріваю духовку до 50°, вимикаю) на 1-1,2 години. За цей час місце збільшиться більш ніж у два рази. Випікати в духовці, нагрітій до 200° протягом 25 хвилин. Перші 15 хвилин духовку не открывать.

4. Потім якщо верхівка почне темніти, накрити фольгою. Готовність перевірити шпажкою. Готові паски остудити на боці. Спочатку може здатися різкий запах дріжджів і коньяку, але він зникає у міру охолодження. Нанести глазур на повністю остиглі паски 🐣