Осетинські пироги з картоплею і сиром в духовці

Як смачно зробити Осетинські пироги з картоплею і сиром в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

КБЖУ на 100 р. 236/8/10/28
Інгредієнти на 3 пирога

Для тіста:
Молоко – 400 мл
Слив.масло – 50 г
Цукор – 1,5 ч. л
Сіль – 1 ч. л
Борошно – 500 г
Дріжджі – 1 ч. л

Для начинки:
Картопля варена – 300 г
Сир сулугуні 300 г
Слив. масло – 10 г
Сіль,перець – за смаком

Для змазування:
Слив.масло – 30 г

Осетинські пироги з картоплею і сиром в духовці покроковий рецепт

1. Я замішувала, як завжди, тісто в хлебобечке. Заклала інгредієнти в тому порядку, в якому вони написані. І включила режим “тісто”. Для ручного замішування у тепле молоко додати цукор і дріжджі, перемішати, накрити рушником або харчовою плівкою і залишити на 15 хвилин. Потім влити розтоплене вершкове масло, додати сіль і просіяне муку.

2. Починаємо замішувати тісто, при цьому змащуємо руки рослинним маслом, тісто має бути досить липким. Добре вимішуємо близько 10 хвилин. Накриваємо тісто плівкою або рушником і залишаємо підходити в теплому місці на 2 години, щогодини обминаємо. Для начинки потрібно зварити картоплю, потовкти гарячий картопля з вершковим маслом, додати натертий сулугуні, трохи солі і чорний мелений перец.

3. Робочу поверхню припылить борошном, тісто обім’яти і розділити на три частини. Кожну частину трохи розтягнути руками. В серединку покласти начинку, зібрати тісто в мішечок, добре защипнути, перевернути, покласти на деко з пергаментом і акуратно розтягнути руками, щоб тісто не порвалось.

4. Зробити посередині невеликий отвір. Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці. Готовий пиріг рясно змастити вершковим маслом. Таким же чином випікаємо ще два пирога, складаємо один на одного і змащуємо олією. Накриваємо пироги полотенцем.

Відео рецепт 👇