Заливний пиріг з капустою, куркою і морквою в духовці

Заливний пиріг з капустою, куркою і морквою в духовці простий рецепт!!! Скажу чесно я не дружу з заливними пирогами, точніше з його класичним варіантом🤪 Тісто не піднімається, липке і схоже на підошву, соррі, любителі заливних пирогів, нічого особистого 😘. Я довго шукала, експериментувала і все-таки прийшла до смачного варіанту, який мене влаштував, сподіваюся, що і вам доведеться за смаком Тісто виходить дуже класне. ❤️

Інгредієнти

✔️4 яйця курячі С0
✔️борошно рисова 60 гр.
✔️борошно пшеничне 60 гр.
✔️кефір – 180 мл
✔️сода 1/2 ч. л
✔️сіль, перець
✔️курячого філе (або індички) стегна – 600 гр
✔️капуста білокачанна ( можна пекінську) 450 гр
✔️морква 200 гр ( за смаком)
✔️зелень, часник, перець

Заливний пиріг з капустою, куркою і морквою в духовці покроковий рецепт

1. Курку і капусту порізати довільно, моркву натерти на крупній тертці, часник пропустити через прес або дрібно натерти , зелень дрібно порубати. Обсмажити курку 5 хвилин, потім додати капусту, моркву, тушкуємо до готовності капусти (хвилин 15-20). У самому кінці приготування додаємо часник, зелень, сіль і перец.

2. Відокремлюємо білки від жовтків. До жовтків додаємо кефір, рисову і пшеничне борошно, 1/2 чл соди, сіль, все перемішуємо. Білки збиваємо до піків. З’єднуємо всі разом, АКУРАТНО І ПОВІЛЬНО перемішуючи силіконової лопаткою (якщо робити швидко, то тісто вийде не таке повітряне як у мене).
3. Виливаємо 1/2 частини тесту у форму (24 см у мене), викладаємо начинку (капуста з куркою і морквою), виливаємо залишки тіста. Посипаємо насінням льону, і прибираємо в духовку на 50 хвилин при температурі 150 гр.

4. Як тільки час мине, залишаємо пиріг ще хвилин на 10, духовку вимикаємо. Потім дістаємо, даємо трохи охолонути і подаємо до столу. Всім хто буде готувати, бажаю приємного апетиту 😘

Відео рецепт 👇