Як зробити Осетинський пиріг з фаршем в духовці Фыджын рецепт простий. Перший раз я спробувала в дитинстві у Владикавказі, це було так смачно і соковито, що я закривала очі від задоволення його поглинання. Рецепт довго підбирала, зупинилася на цьому і не прогадала, вийшла божественно! Прям як в дитинстві!
Інгредієнти
тісто:
✔️тепла кип’ячена вода 300 мл
✔️ дріжджі 1 чл
✔️ цукор 1 чл
✔️сіль 1 чл
✔️рослинна олія без запаху 2стл
✔️пшеничне борошно в/з 450 гр, дивіться по тесту, не забивайте
начинка:
✔️фарш яловичий або баранячий, можна суміш, з жирком 400 р
✔️цибуля ріпчаста 1 шт
✔️сіль, чорний перець, спеції і зелень за смаком
✔️вода 100 мл
Осетинський пиріг з фаршем в духовці Фыджын покроковий рецепт
1. У воду додати цукор, дріжджі, трохи борошна, як піде шапка – додати сіль, решту борошна. Перемішати. Замісити тісто. Додати масло в кінці замісу і ще раз тісто обім’яти. Залишити тісто накритим в теплому місці на 1,5 часа.
2. Для начинки цибулю дрібно покришити, додати у фарш, додати сіль, спеції, воду, вимісити. Тісто ділимо на 2 частини: 1/3 частини для верху пирога, 2/3 частини – це низ пирога.
3. Сформувати пиріг як на відео і випікати в заздалегідь розігрітій духовці при 250 гр близько 15 хвилин. Готовий пиріг рясно змащуємо вершковим маслом. Дати трохи охолонути, добре подавати теплим. Приємного апетиту!
Відео рецепт 👇