Домашній пшенично житній хліб з хрусткою скоринкою в духовці

Як смачно зробити Домашній пшенично житній хліб з хрусткою скоринкою в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

I ФАЗА (оновлення)
4 гр стартера,
12 гр води,
8 гр житнього борошна цільнозерновий.

II ФАЗА (основне підкислення)
24 гр оновленої закваски (вся),
78 гр води,
100 гр житнього борошна цільнозерновий.

III ФАЗА (повне дозрівання)
подкисленная закваска (вся),
270 гр води,
270 гр цільнозерновий житній борошна.

ТІСТО:
вся закваска,
400 гр води,
522 гр цз житнього борошна,
100 гр цз пшеничного борошна,
18 гр солі.

Домашній пшенично житній хліб з хрусткою скоринкою в духовці покроковий рецепт

1. I ФАЗА: змішайте стартер, воду і борошно і ретельно перемішайте. Залиште на 5-6 годин при температурі приблизно 25-26°С.
2. II ФАЗА : змішайте оновлену закваску (I Фаза), воду і борошно і ретельно перемішайте. Залиште на 15-24 години при температурі приблизно 23-27°С. Чим нижче температура, тим довше бродить закваска.
3. III ФАЗА : змішайте підійшла підкислену закваску (II Фаза), воду і борошно і ретельно перемішайте. Залиште на 3-4 години при температурі 30°С

4. ТІСТО:
Змішайте готову закваску (III Фаза), всю борошно, воду і сіль і замісіть тісто. Місіть руками 10 хв. Залиште тісто на 10-20 хв, потім покладіть в кошики для вистоювання, рясно посипаний борошном, і залиште на расстойку на 1-1,5 години при температурі 28°С.

5. Духовку грійте разом з каменем до 250°С протягом години. Через годину заготовки перекладіть на лопату і відправте в духовку на камінь, якщо використовуєте ковпак, то накрийте заготовки на 2-3 минуты.

6. Випікайте 2-3 хв. з пором, потім зніміть ковпак або приберіть пар і через 5 хвилин зменшіть температуру до 210°С і випікайте ще 40-50 хв. Бажана температура хліба всередині 95°С. Вийміть буханця і остудіть на решітці, залиште «доходити» на 24-48 годин 🤗

Відео рецепт 👇