Зефір за цим рецептом був моїм першим по-справжньому ягідним зефіром з зменшеною кількістю цукру. А свій перший зефір я робила по ГОСТ. Рецепт брала в блозі у Ірини Чадеевой. До речі, з нього і рекомендую починати, він хоч і з великим вмістом цукру, зате у нього завжди стабільний хороший результат.
Інгредієнти
Для пюре
⠀
✔️250 г увареного пюре ожини (це приблизно 600 г замороженої)
✔️1 білок
✔️200 г цукру
⠀
Для сиропу
⠀
✔️150 г води
✔️400 г цукру
✔️8 г агар-агару силою 900 (я готувала на чилійському proagar)
Ожиновий зефір покроковий рецепт
1. В діжу міксера відправляємо тепле пюре ожини, цукор і білок. Включаємо міксер на середні обороти і починаємо збивати. ⠀ Паралельно ставимо готуватися сироп. У сотейник з товстим дном відправляємо агар і воду. Ставимо на середній вогонь і доводимо до стану киселька.
2. Додаємо цукор і варимо сироп до 113С або до стану тоненької нитки. ⠀ Як тільки сироп досягає потрібного моменту, знімаємо з вогню, чекаємо поки припиниться активну кипіння і пишну фруктову масу додаємо тоненькою струйкой.
3. Збиваємо до щільних пік. ⠀ Відсаджуємо і даємо час для стабілізації і дозрівання. Коли зефір готовий обвалюємо в цукровій пудрі і подаємо до столу.