Пахлава домашня з волоськими горіхами

Як зробити пахлаву домашню з волоськими горіхами рецепт простий.

Інгредієнти

Тепле молоко 150 мл
Пшеничне борошно 500 г
Яйце 1шт
Сіль підлогу с. л
Столовий 9% оцет підлогу ст. л
Рафінована рослинна олія 100 мл
Натуральний йогурт-2 ст. л
Горіхи волоські 200г
Для сиропу
Вода-2 склянки (склянка=250мл)
Цукор 2 склянку
Сік з одного лимона (можна менше)
Рожева вода 4 ст. л (не обов’язково)
120г Вершкове масло розтоплене (для змащування)

Пахлава домашня з волоськими горіхами покроковий рецепт

1. В теплому молоці потрібно розчинити сіль, влити масло, яйце (перемішати) йогурт і оцет. Просіваємо у велику миску (або на робочу поверхню) борошно. Робимо поглиблення і вливаємо туди молочну суміш. Замішуємо тісто. Місити не менше 10 хвилин. За цей час тісто стане трохи щільним і еластичним. *Я замісила в міксері з насадкою гак протягом 8 минут.
2. Деякі джерела радять після замісу (ручного ) відбивати тісто об стіл близько 50 разів, можна більше 🤤. Я звичайно цього не роблю, мене цілком влаштовує як це робить машина . Загортаємо тісто у харчову плівку і даємо йому відпочити при кімнатній температурі пів години. На рівній робочої поверхні починаємо роботу з тестом.
3. Для початку треба розділити на 10 частин, підкотити кожен і накрити кухонним рушником. Готові вироби викласти у форму з високими бортами і випікати в розігрітій до 200С духовці 40-50 хвилин (до хорошого румянеца). Остудити п’ять хвилин і залити холодним сиропом. Залишити на хвилин на 5-6 годин, щоб добре просочилися всі слои.

Відео рецепт 👇