«Пахлава Медова!» домашній рецепт простий. Не знаю, як у вас, а я при цій фразі відразу відпочинок на Чорному морі згадую ☺️ Пахлава буває турецька, грецька, сочинська, бакинська і ще +100500 різних видів! Це моя варіація всім відомого страви.
Інгредієнти
Для тесту:
✅Сметана 130 гр
✅Жовток 2 шт
✅Вершкове масло 150 гр
✅Цукор 130 гр
✅Борошно 400 гр
✅Розпушувач 1 ч. л.
✅Сіль 1 щіпка
Для начинки:
✅Волоський горіх 320
✅Цукор 200
✅Білок 3 шт
✅Кориця 1 ст. л.
Для змащування верху:
✅Жовток 1 шт
✅Мед 2 ст. л
Пахлава Медова домашня покроковий рецепт
1. Для початку потрібно просіяти борошно і змішати всі сухі інгредієнти. Змішуємо Сметану з яєчним жовтком, а потім додаємо розтоплене вершкове масло. Робимо лунку в борошні і вливаємо в неї суміш. Ретельно вимішуємо тісто руками намагаючись розчинити крупинки сахара.
2. Поділяємо тісто на 4 частини і відправляємо в холодильник під плівкою на 40-50 хвилин. Поки тісто відпочиває обсмажимо на сухій сковороді 300 грам волоських горіхів і подрібнюємо їх у середню крихту(не в Пил!) До горіхів додаємо цукор і корицю. Далі збиваємо в міцну піну 3 білка трохи їх підсолюємо. Вводимо в горіхову суміш білки і добре перемешиваем.
3. Дістаємо по 1 шматочку тісто і розгортаємо його на пергаменті. Нижній лист залишаємо на пергаменті і посипаємо його горіховою начинкою, укладаємо на горіхи наступний лист розкатаного тіста і знову посипаємо горіхами. Повторюємо так ще 1 раз.
4. Верхній лист змащуємо жовтком, намічаємо ножем ромбики і кожен ромб кладемо по половинці волоського горіха. Відправляємо в духовку на 25-30 хвилин в розігріту духовку при 180 градусів. Готову рум’яну пахлаву дістаємо з духовки
5. Розрізаємо за наміченим заздалегідь лініями і поливаємо медом. Відправляємо ще на 2 хвилини в духовку. Діставши з духовки оновлюємо надрізи і даємо пахлаву охолонути. Остиглу пахлаву викладаємо на тарілку і наслаждаемся.
Відео рецепт 👇