Пармак Кебаб з фаршем в духовці по турецьки

Пармак Кебаб з фаршем в духовці по турецьки простий рецепт. З турецького parmak – палець, тому назва цієї страви можна перевести як “Овочеве рагу у формі пальчиків”.

Інгредієнти

– баклажан 4 шт.
– кабачок 2 шт.
– зелений перець 3 шт.
– червоний перець 2 шт.

Для фаршу:
– 250 г фаршу
– велика цибулина 1 шт.
– 3 зубчики часнику
– зелений перець 2 шт.
– помідор 2 шт.
– 1 ч. л. томатної пасти
– 4 ст. л. соняшникової олії
– сіль, чорний перець, червоний перець

Для соусу:
– 1 ст. л. томатної пасти
– 1 склянку гарячої води
– сіль

Для прикраси:
– томати черрі

Пармак Кебаб з фаршем в духовці по турецьки покроковий рецепт

1. Баклажани чистимо смужками, ріжемо у формі пальчиків, кладемо в підсолену воду на 15 хвилин. В цей час поріжемо інші овочі таким же чином. У глибокій сковороді, додавши трохи олії, злегка обсмажимо овочі (можна пропустити цей пункт).
2. Обсмажені овочі красиво викладаємо в круглу форму, середину залишаємо порожнім. Обсмажуємо фарш додавши 4 ст. л. масла. Потім дрібно ріжемо цибулю і часник, кладемо на сковороду, продовжуємо обжаривать.
3. Потім по черзі додаємо дрібно порізаний перець, чайну ложку томатної пасти, дрібно порізані помідори. Коли вода випарується додамо спеції, все перемішаємо, ще трохи обсмажимо і вимкнемо огонь.

4. Викладаємо фарш в центр форми. Зверху все поллємо розведеної в склянці води томатною пастою. Солимо овочі. Ставимо форму в розігріту до 190 градусів духовку, запікаємо до готовности.