Пармезан чікен або курячі грудки під сиром

Як смачно зробити Пармезан чікен або курячі грудки під сиром простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Чікен Пармезан з Гуакамоле і Брокколі.

Інгредієнти

Інгредієнти для панірування курки:
•Куряче філе – 2 шт.
•Яйця – 2 шт.
•Петрушка – 1 ч. л.
•Часник – 3 зубчики
•Сіль, перець – за смаком
•Панірувальні сухарі – 200 р.
•Пармезан тертий – 70 р.
•Соняшникова олія – 120 мл, (для обжарювання).

Інгредієнти для томатного соусу:
•Оливкова олія – 1 ст. л.
•Цибуля ріпчаста – 1 шт., (середнього розміру).
•Часник – 2 зубчики.
•Томатне пюре – 400 р.
•Петрушка – 2 ч. л.
•Сіль, перець – за смаком
•Цукор – 1 ч. л.

Також знадобиться:
•Сир моцарелла – 250 р.
•Сир пармезан – 80 р.

Пармезан чікен або курячі грудки під сиром покроковий рецепт

1. Куряче філе розрізаємо вздовж навпіл, у нас вийде 4 шматочка. У миску розбиваємо 2 великих яйця, додамо часник з петрушкою, сіль, перець і перемішати. Відправимо в цю суміш куряче філе і маринуємо 15-30 хвилин.

2. Висипаємо в зручну ємність панірувальні сухарі і натремо пармезан або будь-який інший твердий сир і перемішати з сухарями, після чого рівномірно покриваємо курку паніровкою. У сковорідці добре розігріємо масло й обсмажуємо курку по 4-5 хвилин з кожного боку, до золотавої корочки.

3. Курячу грудку помістимо в ємність для запікання, зверху додаємо томатний соус, пару скибочок моцарели і тертий пармезан. Запікаємо курку в заздалегідь розігрітій до 220 градусів духовці 15-20 хвилин, поки сир не расплавится.

4. Приготування соусу: У невеликому сотейнику розігріємо маслинове масло й обсмажуємо цибулю до прозорості, близько 3х хвилин. Далі додамо часник і все добре перемішуємо, після чого заливаємо томатним пюре або протертими помидорами.

5. Сіль, перець додати за смаком. При бажанні можете додати сухий базилік в соус. Прикрийте кришкою і варіть на середньому вогні 8-10 хвилин, соус готов.

Відео рецепт 👇