Паста орекьетте з брокколі з куркою на сковороді

Orecchiette alla barese / Паста орекьетте з брокколі з куркою на сковороді простий рецепт. Про існування цього виду пасти я дізналася рівно тоді, коли послухала подкаст. І було досить непросто, чесно кажучи, відкопати орекьятте в Москві не за ціною нирки.
Але якщо ви заміните їх на фарфалле або пенне, нічого кримінального не станеться). Спочатку в рецепті повинна була бути італійська сосика, але давайте не будемо забувати, де я живу)) Тому я просто замаринувала у великій кількості спецій курячий фарш. Треба ж якось викручуватися.

Інгредієнти

на 4 порції:

300г орекьятте
300г фаршу з філе грудки
200г брокколі
1 зубчик часнику
2-3 ст. л приправи для курки + сіль ~ 1/2 ч. л., якщо її немає в приправі
оливкова олія для смаження

Паста орекьетте з брокколі з куркою на сковороді покроковий рецепт

1. До фаршу додаємо спеції, добре перемішуємо. ⠀ Відрізаємо суцвіття брокколі і ділимо з ще на половинки або четвертинки, залежно від розміру. ⠀ Відварюємо в підсоленій воді 7 хв. Прибираємо. ⠀

2. В тій же воді, де варилися брокколі варимо пасту (дивіться на упаковці конкретний час). Воду не виливаємо! ⠀ Тиснемо зубчик часнику ножем. Розігріваємо оливкову олію на сковороді, додаємо часник, потім фарш.

3. Дерев’яною лопаткою «рубаємо його, щоб він не злипнувся, обсмажуємо до готовності. ⠀ Додаємо броколі, 2 ополоника води з-під пасти, пасту. Перемішуємо. За бажанням перчимо. Подаємо з тертим пармезаном.

Відео рецепт 👇